CHP'li meclis üyesinin rant yolunu biz tıkadık

CHP

CHP’nin Esenler Belediye Meclis Üyesi, Şubat Ayı meclisinde söz verilmemesi üzerine meclisten kaçmıştı ve Perşembeyi bekleyin demişti. Beklenen çıkış yerine suçluluk psikolojisiyle hırçınlaştı

Esenler Belediye Meclisinin (Şubat 2022) 2. Oturumu bugün gerçekleşti. Herkesin merakla beklediği olmadı, bir önceki meclis oturumunda amiyane tabirle “adam” yerine konulmayan CHP’li meclis üyesiyle AKP’liler bu sefer de dalga geçtiler.

 “Rant Peşinde Koştuğu İddia Edilen CHP’li İşte Bu!!!” haberimiz üzerimden bir ay geçtikten sonra nihayet CHP ve İYİ parti ortak önerge verdiler.

MUHALEFET SATIŞA DEĞİL İHALEYE KARŞI ÇIKTI
Verilen önerge 2000 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Esenler Belediyesine şartlı bağışlanan Çiftehavuzlar mahallesinde ki arazinin ihalesi ve satışıyla ilgiliydi. Eski planlarda ilköğretim tesisi ve otopark alanı olan bu yer, yeni plana özel sağlık alanı ve lise alanına olarak işleniyor ve Belediye burayı “Babalarının” malı imiş gibi özel bir hastane sahibine satıyor. Bugün bu konu mecliste tartışıldı. Muhalefet satışa değil ihaleye karşı çıktı. CHP’li meclis üyelerinden biri ihalenin yapıldığı gün ihale salonunun önünde ne beklediği halen daha soru işareti. CHP’li meclis üyesi bu yerden yol bulamadığı için satışa değil ihaleye karşı çıktı ve konuştukça battı.

İKİNCİ BİR MESELE İSE ÖZÜR DİLEME MESELESİ
CHP’nin ihale kovalayan meclis üyesi: geçtiğimiz mecliste biz Samsun’da Atatürk anıtına yapılan saldırıyı İyi partili ve MHP’li arkadaşlarla birlikte kınadık. AKP’li Ömer Çetinkaya ise “bu saldırıyı yapanların yaşam tarzı CHP’ye daha yakın olanlar tarafından yapıldığını” söylemişti. Arkadaşımızın “bunu nereden anladınız”  diye sorunca “içki içmesinden “anlıyorum demişti. Sonuç olarak Ömer Çetinkaya’nın CHP’den özür dilemesini bekliyorum” diyerek birçok konuda yazılmış uzaktan kumandalı mektubu okudu.

AKP’Lİ ÇETİNKAYA: KENTSEL DÖNÜŞÜME TAKOZ OLMAYIN
AKP’li Ömer Çetinkaya: CHP’li meclis üyeleri bizlerin yaptığı çalışmaları, özellikle kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları” neden İBB’ile yapmıyorsunuz” diyor. Böyle bir gerekçe olur mu? Bakın biz bu planları siz İBB’yi kazanmadan önce yaptık. Bu söylemler kentsel dönüşüme takoz olmaktır.  Biz o menfur saldırıya hep birlikte karşı çıktık ve birlikte kınadık.  Bana özür dile diyen bu meclis üyesine “özür dilemiyorum” demekten başka bir şey demiyorum. Siz bir kişi ile kınarken biz hep birlikte kınadık.

Şartlı bağışlanan Çiftehavuzlar mahallesinde ki arazinin ihalesine gelince, bu yerin satışı meclis kararı ile yapıldı, meclis kararı o parsele has değil, kıymet taktiri yapılarak satıldı. Çiftehavuzlar’la ilgili kentsel dönüşüm süreci yaşandı, biz orada bulunan hak sahipleri ile 4-5 kez toplandık ve onlara üç alternatifli plan ihtimali sunduk. Dedik var olan plan, istiyorsanız alanın tamamını bir proje haline getirelim ve istiyorsanız taşıma işini yapalım teklifinde bulunduk” dedi.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli