CHP'li meclis üyelerinden iki ilçede; iki çelişkili karar

CHP

İBB Başkanı İmamoğlu’nun borçlanma talebi Belediye Meclisi’nin AKP’li üyelerince reddedilirken Başakşehir Belediye Başkanı AKP’li Yasin Kartoğlu, belediye meclisi toplantısında 127 milyon TL borçlanma

CHP ESENLER BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN PARTİ POLİTİKALARI İLE ÖRTÜŞMEYEN OYLARI KAFA KARIŞTIRDI

 Başakşehir Belediyesinin CHP’li meclis üyeleri AKP’li belediye başkanının borçlanma yetkisi istemesine, “Acaba personel maaşlarını ödeyecek nakit sıkıntısı mı var? Yatırım yapılacak ona istinaden ödeme sıkıntısı mı var? Diye sorular yönelterek hayır oyu verdiler. Esenler’deki CHP’li meclis üyeleri ise babalarının veya kendi şirketlerinin parasını dağıtırcasına bir soru sorma gereği duymadan dahi getirilen borçlanma yetkisi önerisine tıpış tıpış “evet” oyu vererek parti politikasıyla ters düştüler. Başakşehir CHP meclis üyeleri Parti politikaları yönünde oy kullanırken CHP Esenler belediye meclis üyelerinin parti politikaları ile örtüşmeyen yönde oy kullanmaları kafaları karıştırdı.

Borç batağında olduğu bilinen Başakşehir Belediyesi’nin 4 Mart’taki toplantısında, yapılan oylamanın ardından AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla Belediye Başkanı Kartoğlu’na tam 127 milyon 129 bin TL’lik borçlanma yetkisi verildi. Kartoğlu’nun belediye meclisinden oyçokluğuyla aldığı yetkiyle, yurtiçi bankalardan milyonlarca liralık kredi kullanabilecek.

Aynı gün Esenler Belediyesinde borçlanma yetkisi verilmesi için yapılan oylamada, CHP’li meclis üyeleri bir soru bile sormadı. (Halbuki o kadar çok soru sorulacağı bir ortam varken) Göksu’ya sorulmalıydı, “siz ne borcu istiyorsunuz. Daha yeni cami yerini sattınız, daha yeni kat karşılığı kamu yararına olan 544 parselde yapılan daireleri sattınız.  Esenlere ait kamu mallarını borca karşılık bir yolunu bularak satıyorsunuz. Bu sefer bizden istediğiniz borçlanmaya karşılık neyi veya nereyi satacaksınız” sorularını neden sormadılar. Esenler CHP’yi kamuoyu önünde çok zor durumda bırakanlar bunun hesabını elbette verecekler ama bunun hesabını kimler soracak…?


 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli