CHP'li işçi düşmanı fabrikatör

CHP

Bursa’da faaliyet gösteren ve sahibi CHP’li olan Technomix fabrikasında 10 işçi sendikalı oldukları için işten atıldı. Türk Metal Sendikası çağrısıyla işçiler fabrika önünde eyleme ba

İşçiler sendikaya üye oldukları için işten çıkardı…

Almanya menşeili Bursa Technomix fabrikasında Türk-Metal Sendikasına üye olan 10 işçinin işten atılması üzerine Türk Metal Sendikası fabrika önünde eyleme başladı.

Ana şirketleri Almanya’da olan ve yıllardır Bursa’da faaliyet gösteren Technomix fabrikasında işçiler sendikalı oldukları için işten atıldı.

Türk Metal Sendikası Osmangazi Şubesi’nde örgütlenmeye başlayan Technomix işçileri patronun baskısı ve işten çıkarmasıyla karşılaştı.

“PATRON İÇERDEKİ ARKADAŞLARIMIZA RÜŞVET TEKLİF EDİYOR”
Yaşanan süreç hakkında Evrensel’e bilgi veren Türk Metal Sendikası Osmangazi Şube Başkanı Erdem Gezer, “20 gün önce burada çalışmamız başladı. Patron örgütlenmemizin önünü kesmek için 10 arkadaşımızı işten çıkardı. İşten çıkarılan arkadaşlarımız 5 ile 10 yıllık çalışanlar ve performans düşüklüğü diyerek işten çıkarıldıklarını” söyledi.

CHP’LİLER İSYAN ETTİ… İSTİFALAR GELDİ…
Bazı CHP’liler bu durumu kabullenemediler ve sosyal medyadan istifa ettiklerini açıkladılar….

“EZİLENDEN DEĞİL EZENDEN YANA OLAN CHP”

  • “Üyesi olmaktan herzaman gurur duyup bu gün utanç duyduğun Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa etmiş bulunuyorum. Techomix fabrika sahibi CHP Nilüfer belediye meclis üyesi Murat Yıldırım ve fabrikasında insan kaynakları müdürlüğü yapan Belediye meclis üyesi Tuğçe Savaş sırf sendikalı olduğu için bir çok kadın işçiyi işten çıkardı.Hepimizin yaşam mücadelesi verdiğimiz şu zor günlerde insanlar sokağa atıldı. Hakları için mücadele eden bu emekçi kadınlara destek vermek yerine Meclis üyelerini koruyan yani EZİLENDEN DEĞİL EZENDEN YANA OLAN CHP nilüfer ilçe başkanı Fırat Yılmaz’ın tutumundan dolayı partimden istifa etmiş bulunuyorum”




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı