Tarih: 19.05.2016 13:36

CHP'li gençler Ata'ya yürüyor!

Facebook Twitter Linked-in

CHP Gençlik Kolları üyeleri düzenlenen yürüyüş için CHP Ankara İl Başkanlığı önünde toplanıp, kortej oluşturdular.

Yürüyüşe birçok ilden 10 binin üzerinde genç katılım gösterdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da gençlerin düzenlediği 'Diktaya Karşı Başlangıç Yürüyüşü'ne katılmasıyla birlikte yürüyüş başladı.
Milletvekilleri, parti yöneticileri de gençlerle birlikte yürüdü. CHP'li gençler 'Başka Bir Gelecek Mümkün' , 'Diktaya Boyun Eğmeyeceğiz', 'Atamızın Huzurundayız, Diktanın Karşısındayız' pankartlarıyla ve sloganlar eşliğinde yürüdüler.


 
EMRE YILMAZ: DİKTAYA KARŞI OMUZ OMUZA
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz yürüyüşte yaptığı konuşmada  "97 yıl önce 19 Mayıs 1919’da emperyalistlere karşı başlatılan ulusal mücadelemiz, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen tüm uluslara da örnek olmuştur. 19 Mayıs, emperyalizme karşı bağımsızlık, saltanat ve hilafete karşı demokrasi savaşının adıdır. Bu topraklar için canını verenlere saygı tam da milli değerlere sahip çıkarak gösterilir. Bizler şehitlerin kanı toprağa akarken havayı fişeklerle kutlama yapanlara karşı milli mücadelenin başlangıcına sahip çıkıyoruz.
 
'Diktaya Karşı Başlangıç Yürüyüşümüz' engellenemezdi. Milli iradeyi ağzından düşürmeyenler terör tehdidi ile milli iradenin başladığı bu günü yasaklamak istedi. Bu zihniyet milli iradeyi hiçe sayarak saray darbesini gerçekleştirenlerin kendisidir. Biz gençler olarak buna asla izin vermeyeceğiz. Biz gençler devlet büyüklerimizin milli bayramlarımızda hastalanmasına, grip olmasına alışkın olan bir nesiliz. Ama yasaklamak isteyenlerde bizim bu engellere boyun eğmeyeceğimize alışacaklar. 19 Mayıs 1919'da başlayan hikaye bugün yeniden yazılıyor. Biz bugün herşeyi yeniden başlatıyoruz. Ve genç arkadaşlarımı Diktaya karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyorum. Biz bugün Atamızın huzurunda, diktanın karşısındaydık. Başka bir geleceği hep birlikte mümkün kılacağız." dedi.
 
Coşkuyla ve sloganlarla Anıtkabir'e yürüyen gençleri, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüş boyunca yalnız bırakmadı. 
Yürüyüş devam ediyor...






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —