CHP'li Şahinden, Gaflet ve Dalalet

CHP

Esenler Belediye Meclisinin bugüne kadar yapılan Komisyon seçimlerinde CHP’li meclis üyeleri her zaman kendi adaylarını çıkartarak oy kullandılar. Ancak Bugün yapılan boşalan komisyon üyeliğine yapılan se&c

CHP’li Şahinden, Gaflet ve Dalalet

Esenler Belediye Meclisinin bugüne kadar yapılan Komisyon seçimlerinde CHP’li meclis üyeleri her zaman kendi adaylarını çıkartarak oy kullandılar. Ancak Bugün yapılan boşalan komisyon üyeliğine yapılan seçimde; yeni seçilen AKP’li meclis üyesine CHP’li Kemal Şahin neden evet oyu kullandı.

Esenler Belediye Meclisinin 5. Seçim Yılı 4. Dönem 2017 Yılı Ekim Ayı Meclis Toplantısının ilk birleşimi 2 Ekim Pazartesi günü, saat 15.00’te gerçekleşti.

Gündem maddelerine geçilmeden önce iki yazılı önerge okunarak Başkanlık makamına havale edildi. CHP’lilere ait önergeyi CHP Meclis üyesi Kemal Şahin’in hazırladı. Önergenin içeriği, Turgut reis mahallesinde kurulan pazaryeri ile ilgiliydi.

Diğer yazılı önerge ise AKP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Necati İLHAN’IN görevinden istifa etmesi idi. İstifa eden Necati İlhan’ın yerine gelen Mehmet Sevinç’in üyeliğinin kabulü oylanarak gündemde yerini aldı. Yeni meclis üyesi Sevinç’i AKP gurubu başkan vekili Av Osman Gökçebaş, söz alarak yaptığı konuşmasında tebrik ederek başarılar diledi. Ardından söz alan CHP’li meclis üyesi Kemal Şahin, AKP’li Sevinç’i tebrik ederek görevinde başarılar diledi.


Gündemin 1-2-3-4nolu teklifleri oybirliği ile geçti.5nolu teklif AKP’nin yeni meclis üyesi Sevinç’in komisyonlarda görevlendirmesi konusuyla ilgiliydi. Komisyon görevi oylaması sırasında CHP’li meclis üyelerinden Yüksel Kılıç ve Mustafa Usta hayır oyu verdiler CHP’li Kemal Şahin evet oyu için elini kaldırdı. Meclis başkanı oy birliği ile kabul edildi dediği anda CHP’li Kılıç itiraz ederek oy çokluğu ile tutanaklara geçsin dedi. Meclis başkanı Gülkıran şaşırarak tekrar oylama yaptı, Şahin diğer CHP’li meclis üyelerinin hayır oyuna rağmen evet oyunu tekrarladı. Oylama oy çokluğu ile meclisten geçti.
6.7 Nolu teklifler oy birliği ile geçti. Raporlar bölümünde ise 1.Nolu rapor oy birliği ile geçti. Gündemde olan bir adet dosya raporu gelmediği için kendi komisyonuna geri iade edildi.




  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli