CHP'li Şahin İş Kazasında Ölene Fiyat Biçti

CHP

Esenler Belediye Meclisi'nin 2018 Yılı Ekim Ayı” Meclis Oturumu ilk Birleşiminde CHP Meclis Üyesi Kemal Şahin 544 parsele “EVET” oyu verdiğini unutmuş, ortada bir cinayet var derken, varsa verdiği evet oyu ile kendiside cina

CHP’li Şahin İş Kazasında Ölene Fiyat Biçti
 
Esenler Belediye Meclisi'nin 2018 Yılı Ekim Ayı” Meclis Oturumu ilk Birleşiminde CHP Meclis Üyesi Kemal Şahin 544 parsele “EVET” oyu verdiğini unutmuş, ortada bir cinayet var derken, varsa verdiği evet oyu ile kendiside cinayet sanığı olmuş olmuyor mu?
 
CHP’li meclis üyesi inşaat mühendisi Mustafa Usta’nın iftiracı ve müfteri dediği bir diğer CHP meclis üyesi Kemal Şahin, Meclis başkanına “bir şey soracağım” dedi ve AKP’li meclis üyelerinden fırça yedi, hem CHP’yi hem kendini rezil etti. Mustafa Usta ise meclise teknik konular hakkında ders veren bir sunum yaptı.
 
Şahin, meclisin işleyişini ve nerede neyi konuşmasını bilemediği için AKP’liler kendisiyle dalga geçti. Kemal Şahin 4 No'lu teklife itiraz etti ve "bu teklifin içeriği hakkında bilgi edinmek istiyorum" dedi. 5 yıldır meclis üyesi görevini sürdüren Şahin raporlarda bir yanlış varsa itiraz yapılır, teklif başkanlık makamına veya komisyona havale yapılır ve orada yapılan çalışmalar ve inceleme sonucunda uygun görülürse meclise rapor olarak gelir, itirazın teklife değil rapora yapıldığını halen daha öğrenemeyen Şahin’le AKP’liler adeta kafa buldular.
 
İşte Şahin’in yaptığı talihsiz ve saçma sapan konuşması…
 
Şahin: “Bir şey sormak istiyorum. Emlak ve istimlak müdürlüğü parsellerin devrini istiyor. İstenilen parseller kime devir yapılacak. Bu parsellerin imar durumu hakkında bilgi almak istiyorum. Ben bunu merak ediyorum” dedi.
 
“Meclis merak etme yeri değil”
Ömer Çetinkaya: Sayın başkan burası meclis.Utanarak söylüyorum. Havale yapılıyor, rapor gelecek itirazı o zaman yapacaksın, ama bu arkadaş bunu daha öğrenememiş. Meclis merak etme yeri değil ve merak zamanında edeceksin. Bu arkadaş soru sormak için ve merak etmek için yanlış zaman seçmiş.
 
Şahin 1 No'lu rapor hakkında bakın neler konuştu
 
Kemal Şahin "Bunlar Sürekli Olan Şeyler, Bu İşin Fıtratında Bu Var' diyen RTE gibi düşündü ve ölen yurttaşa fiyat biçti…
Şahin,”Turgutreis mahallesindeki parselle ilgili konuşacağım. Danıştay planı durdurmasına rağmen siz inşaata devam ettiniz ve Yusuf Ergenç isimli bir vatandaşımız inşaatta çalışırken kaza yaptı ve hayatını kaybetti. Belediye olarak Danıştay’ın verdiği durdurma kararına rağmen inşaata devam ettiniz ve bu cinayetin olmasına sebep oldunuz. Bu işçi kardeşimizin kanı ellerinizde vebali bu dünya’da ve ahrette üzerinizde olacak. Bu işin fıtratında ve doğasında var diyerek kurtulamazsınız.
 
Pazarlıkçı Şahin işçinin hayatına karşılık bir daire istedi
Bu parselle ilgili verdiğim soru önergelerine halen daha cevap vermediniz. Bu vebalden kurtulmak için ve ailenin acılarını paylaşmak için aileye bu inşaattan bir daire vermeyi düşünüyor musunuz?” dedi.
 
Bir insanın ölümüne fiyat biçen Şahin, belli ki bu işleri çok iyi biliyor…
 
Şahin’e Belediye Başkan yardımcısı Osman Gökçebaş alaylı bir dille cevap verdi. 
Gökçebaş: “Bu arkadaş zannedersem belediye meclis üyesi. Ümraniye’de çöp patlamasında ölenleri kendisine hatırlatırım. Belediyemizin dahli olmayan bir konu ile acılar üzerinden seçime dönük söylemler siyasi seviyesizliktir. Kemal bey biz acıları ve sevinçleri paylaşan partiyiz” dedi.
 
“Mustafa Usta'nın Danıştay’a Taşıdığı Planlar İptal Oldu”

 
Çetinkaya, “Siyasi seviyesizlik yapan bu arkadaş belli ki meraklı. Bilgisiz ve meraklı birisi olabilirsin ama bir ölünün üzerinden siyaset yapanlar biliniz ki saygısız kişilerdirler. Bu inşaat hasılat paylaşımı ile bir firmaya verildi ve burada yaşananlar o firmaya aittir. Orada bir kaza yapıldı üzülmemek elde mi? Bu üzüntü üzerinden siyaset yapmak seviyesizliktir, çirkin bir şeydir. 544 parselle ilgili bu arkadaşın konuşma hakkı yok, Kemal bey burası için evet oyu vermiş, Mustafa Usta burasını mahkemeye taşımıştı. Danıştay buranın planını reddetmiş, fakat var olan bir ruhsat var. İptal edilmeyen bir ruhsat var. Bu arkadaş Esenler belediyesi kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Bu arkadaş siyaseti mahkemeye taşıyarak acizliğini belgelemiş oldu. Savcılığa gitmek ”ben acizim, ben bu siyaseti yapamıyorum” demektir.  Haberi yok. Savcılar firmanın yetkilileri hakkında bir dava açmış, dava devam ediyor. Kemal bey kendini savcı yerine koymuş herkesi yargılıyor.
 
"Böyle akılsız insanlara toplumun ihtiyacı yok"
 
Kemal bey 2-3 senedir patinaj yapıyor ve aileyi taciz yapıyor, ailenin acılarının yaşanmasının üstüne giderek siyasi rant devşiriyor. Böyle siyaset yaparak bize değil, partisine zarar veriyor. Kemal beyin algılamadığını düşünüyorum. Bizim algılamayan, anlamayan muhalefete değil akıllı muhalefete ihtiyacımız var. Böyle akılsız insanlara toplumun ihtiyacı yok. Böyle çirkin siyaset yaptıkları için
% 10 üzeri oy alamıyorlar” dedi.


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli