CHP'li Mutlu Gazetecilerin Gününü Kutladı

CHP

Gazetecilerin, gelecek adına kaygısı olmadan, özgür bireyler olarak halkın haber almasını sağlamalıdırlar ve gazetecilerin önlerindeki tüm antidemokratik engellerin kalkmasını diliyorum diyen Bayrampaşa CHP İlçe Ba?

CHP’li Mutlu Gazetecilerin Gününü Kutladı

Gazetecilerin, gelecek adına kaygısı olmadan, özgür bireyler olarak halkın haber almasını sağlamalıdırlar ve gazetecilerin önlerindeki tüm antidemokratik engellerin kalkmasını diliyorum diyen Bayrampaşa CHP İlçe Başkanı Hasan Mutlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü yerel basına verdiği kahvaltıda kutladı.
 
Adapark’taki bir restoranda gerçekleştirilen kahvaltıya, Bayrampaşa CHP İlçe Başkanı Hasan Mutlu, Belediye Meclis Üyeleri Fettah Dindar, İbrahim Kahraman, Yusuf Akgün ve Halil Yerli ile birlikte yerel basın mensupları katıldılar. Bayrampaşa CHP İlçe Başkanı Hasan Mutlu kahvaltının ardından açıklamalarda bulundu.

Mutlu: “Halkımızın günlük yaşanan olaylarla ilgili bilgi almasını sağlayan siz gazetecilersiniz. Gazetecinin olmadığı bir yerde sosyal yaşamın ve iletişimin olması mümkün değildir. Basının demokratik bir ortamda çalışamadığı ülkelerin, şehirlerin ve belediyelerin gelişmesi mümkün değildir. Dünyada tutuklu gazeteci sayısına baktığınızda en fazla tutuklu gazetecinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Eğer bir gazeteci bir olayı duyduğu gibi bildiği gibi yazamıyorsa, anlatamıyorsa ve halka indiremiyorsa, sadece yönetenlerin verdiği bilgiler doğrultusunda halka anlatıyorsa orada demokrasiden ve hukuktan bahsetmek mümkün değildir. Onun için basın özgür olmalıdır.

Tabii gazeteciliğin cefasını çekende siz yerel gazetecilersiniz. Çok zor şartlara rağmen büyük özveri ile çalışan siz yerel gazetecileri de takdir ediyorum. Şuan itibari ile baktığınız zaman yerel yönetimler gazete ve bülten çıkartıyorlar. Ama bana göre yerel yönetimler asla bülten ve gazete çıkartmamalıdırlar. Sizin gibi yerel gazetecilere önem vererek bütün çalışmalarını sizlerin üzerinden yapması gerektiğini düşünüyorum. 


Vurup kırıp, dökelim siyaseti yapmıyoruz
Bayrampaşa Belediyemizin maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza dağıttığı kömürler ile ilgili yaşanan olaylar basına yansıdı. Bu konuyla alakalı Belediye Meclis Üyelerimiz Fettah Dindar ve İbrahim Kahraman da, çalışmalarını sürdürüyorlar. Meclis Üyelerimiz bu konuyu bize ilk aktardıklarında bizde İlçe Yönetimi’ndeki arkadaşlarımıza aktardık ve bir değerlendirme yaptık. Biz kesinlikle agresif  siyaset yapmıyoruz. Yani öyle vurup kırıp, dökelim gibi bir siyaset yapmıyoruz. Biz ilk planda gerekli girişimlerimizi yaptık. Bundan sonra kömürle ilgili kontrol mekanizmalarının nasıl çalıştığını görmek istiyoruz. Yani bundan sonraki süreçte aynı durum devam mı edecek, yoksa gerekli önlemler alınacak mı? Bunu hep beraber takip edip göreceğiz. Onun için önümüzdeki 10 günlük süreç çok önemli. Biz de Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızla bir toplantı yapacağız ve kömür işiyle ilgili son olayları tekrar gözden geçireceğiz. Eğer bir eksiklik varsa ona göre gerekli girişimlerimizi yapacağız.”
dedi.