CHP'li Meclis üyelerinin 30 Ağustos mesajı!

CHP

CHP Esenler Belediye Meclis üyeleri Mustafa Usta, Yüksel Kılıç, Kemal Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle ortak mesaj yayımladı.

CHP’li Meclis üyelerinin 30 Ağustos mesajı!
 
CHP Esenler Belediye Meclis üyeleri Mustafa Usta, Yüksel Kılıç, Kemal Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle ortak mesaj yayımladı.
 
CHP Esenler Belediye Meclis üyelerinin ortak yayımladığı mesaj şöyle;
“Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için gün birlik günüdür. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışacağız ve bu zor günlerden hep birlikte, elele vererek çıkacağız.
 
Ülkemiz ve ülke insanımız iyi yönetilmiyor. Son dönemlerde demokrasimize, cumhuriyetimize ve geleceğimize karşı yapılan alçakça saldırılarla karşı karşıyayız.Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyeti kuran bir partidir,ülkemizin içinde bulunduğu durum ve yaşananlar tüm yurttaşlarımızı derinden üzmüştür.
 
Şanlı üniformayı taşımayı hak etmeyenler, darbe girişimi nedeniyle ordumuzu itibarsızlaştırmaya çalışanlar, şunu iyi bilsinler ki emellerine ulaşamayacaklar, çünkü cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Partisini bu kalkışmaların karşısında örgütleri ile her türlü mücadeleyi yapmaya hazırdır.  
 
Bugün Atalarımızın bağımsızlık ve özgürlük adına verdiği mücadeleyi daha da anlamlı kılmalıyız. 30 Ağustos Zafer Bayramının üzerinden 94 yıl geçmesine rağmen şunu görmekteyiz ki; bağımsızlık ve özgürlük adına vermemiz gereken mücadeleyi bırakmamamız gerekiyor. Devletin içine sızan gerici, faşist bir yapı ile devletimizin tüm kurumları, yargı,  medya, iş dünyası, bürokrasi, ordu, siyaset ve eğitimciler raptı zapt altına alınarak şekillendirilmiş ve ülkenin bağımsızlığına, cumhuriyetimize kast edilmek istenmiştir. Türkiye'nin ihtiyacı, eskiden olduğu gibi ehliyet ve liyakat sisteminin devletin her kurumunda işlemesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi "Efendiler ve ey ulus biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır."
 
30 Ağustos Zaferi’ni ve beraberinde Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken hiç kuşkusuz dil, din, etnik köken ayrımı olmaksızın tüm halkımızın “Ulus olma” bilinciyle bir araya gelip bütünleşerek, yurdumuza sahip çıkmalarıdır. Bu gün ise bu mücadele demokrasi, adalet ve özgürlükler adına verilmelidir.
Böylesi bir destanın, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde yeniden okunması, yeniden bu büyük tarihten feyz alınması gerekmektedir. Bundan 94 yıl önceki emperyalist güçlerin, bugün silahların ötesine geçerek zihinlere yayılmak ve toplumları bugünün farklı araçları ile kontrol altında tutmak istediği bilinen bir gerçektir.
 
Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ünÖzgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözlerinin doğruluğu bir kere daha ortaya çıkmıştır.
 
Tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bu topraklarda ay yıldızlı bayrağımız altında özgürce yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyoruz"

 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı