CHP'li Meclis Üyelerinden Göksu'ya Borçlanma Jesti

CHP

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun, Esenler Belediyesinden istediği 12 milyon liralık borçlanma yetkisini CHP’li meclis üyeleri severek ve heyecanla verdiler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) borçlanma taleplerine karşı olan AKP’li Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, kendi ilçe meclisinden borçlanma yetkisi aldı. Esenler Belediye Başkanı Göksu, belediyenin mali finansmanı için 12 milyon TL’lik borçlanmaya gidecek.
Esenler Belediye Meclisi mart ayı toplantısında, belediye yönetiminin istediği borçlanmayla ilgili teklifi görüştü. 12 milyon TL’lik borçlanma yetkisi muhalefet partili meclis üyeleri tarafından eleştirilmeden güle oynaya kabul edildi.

CHP’li meclis üyesi Kemal Şahin ,“ Sizler İBB’de borçlanma yetkisi vermediniz, bizler sizlere bugün istediğiniz borçlanma yetkisini vereceğiz. Muhalefette olmak, yönetimi engellemek manasına gelmediğini düşünerek teklife evet diyoruz ve bu iyiliğimizi meclis tutanaklarına geçin” dedi.

KAMU VEYA ÖZEL BANKALARDAN BORÇ ALINACAK
Borçlanma teklifi ile ilgili olarak hazırlanan ve Esenler Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen Komisyon Raporu’nda şöyle denildi:

“Belediyemizin mali finansmanının yönetiminde kullanılmak üzere 12 milyon TL tutarında kredi kullanabilmemiz için, Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya yetki verilmesi hususu müşterek komisyonumuzca uygun görülmüştür.”
 

CHP’li meclis üyesi Kemal Şahin, AKP’nin yan sanayisi gibi çalışıyor. Esenlerin geleceği, halkın yarınları umurunda değil. Şahin her oylamada AKP’lilere elinden gelen desteği vermesine rağmen Minar Aksal Örüklü, Kahve işletmecisi kartoncu başına ve CHP İlçe başkanı ve yönetiminden başka kimseye yaranmıyor. Şahin Esenleri rahmetli babasının çiftliği, Esenler halkını ve CHP’lileri uyutarak enayi yerine koymuş. Babalar gibi yetki veriyor, Esenlerin geleceğine ipotek koyduruyor.

Şahin’in Esenlere talkım Göksu’ya salkım verdiği meclis toplantısında 2 dönem meclis üyesi olarak görev yapan ve bu iki dönemde en büyük başarısı kahvesine ruhsat almak olan CHP ilçe sekreteri kahve işletmecisinden alkış alması gözlerden kaçmadı.
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli