CHP'li Kılıç ve Usta'dan Gelecek Partisine Geçmiş Olsun Ziyareti

CHP

CHP eski meclis üyeleri Yüksel Kılıç ve Mustafa Usta Esenler muhalefet siyasi partilerinin yapmadığını yaptılar. Gelecek partisi Esenler ilçe başkanı Mustafa Kaplanı ve yönetim kurul üyelerini ziyaret ederek ge&

 “BÖYLE ÇİRKİN SALDIRILAR KARŞISINDA BİRLİK OLMALIYIZ”
CHP Eski Meclis Üyesi Yüksel Kılıç: Selçuk Özdağ’a ve gazetecilere açık ve aleni öldürme kastıyla ve organize terör suçuyla bir saldırı yapılmıştır. Bizler Esenler’de siyaset yapıyoruz ve geçen dönem Esenler Belediye meclis üyesi olarak Mustafa Usta arkadaşımla birlikte Esenlerimize ve halkımıza hizmet yapmak için çalıştık. Bu ve bunun gibi yapılan alçakça saldırılar karşısında hiçbir kişinin, siyasilerin ve ülkeyi yönetenlerin sesiz kalmaması gerekir. Yapılan saldırı kimden ve nereden gelirse veya kime yapılırsa yapılsın bunun karşısında sesiz kalmak ülkemizin geleceğine ihanettir. Bizler sizlerle her ne kadar siyasi görüşümüz aynı olmasa da yapılanın bir insanlık suçu olduğunu yani bu işin yapanının barbar, yaptırmak için izin veren, göz yumanların barbar oğlu barbar olduklarını söylüyorum. Ben bu saldırıyı yapanları ve destekçilerini şiddetle kınıyorum. Bu vesile ile bugün CHP eski meclis üyeleri olarak ziyaret ettiğimiz Sayın Gelecek Partisi Esenler ilçe Başkanı Mustafa kaplana, Türk siyasetine ve demokrasimize geçmiş olsun diyorum. Dedi.



 “BİZLER BİRLİK OLMAZSAK SALDIRGANLAR CESARETLENİR”
Gelecek partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, “sizlerin bu önemli ve anlamlı ziyareti bizleri, yönetim kurulumu ve partililerimi duygulandırdı. Partim adına sizlere teşekkür ederim. Yaşadığımız bu kötü olay elbette bizleri derinden üzmüştür ama bizleri daha çok üzen yaşadığımız saldırıdan bugüne kadar Esenler’de siyaset yapan “İYİ Parti ilçe başkanı hariç” başka bir siyası ilçe başkanının bizleri aramamasıdır. Bizler böyle olaylar karşısında birlik olmazsak, ortak bir noktada birleşemezsek bu işleri yapanları cesaretlendiririz. Üzüldüğümüz başka bir nokta ise iktidar partisinin ve ortaklarının bir kınama yapmamaları, beyanında bulunmamasıdır. Bakınız böyle bir saldırı iktidara veya onun ortağına yapılmış olsaydı yer yerinden oynardı. Gelinen durumun nedeni, nefret dili ve ötekileştirmedir. Biz bu konunun üstüne gideceğiz ve bizleri kimse susturamaz, susmayacağız” dedi.



 “AKP’LİLER SÖZLÜ VE EKONOMİK ŞİDDET UYGULUYOR”
CHP Eski Meclis Üyesi Mustafa Usta, “ bakınız benimde içinde bulunduğum CHP Meclis üyeleri olarak 2017 yılında bugün sizlerin başınıza gelenin bir benzeri olan saldırıya uğrayanlardanım. Öncelikle şiddetin tanımını yapalım ve en sonu fiziki olan şiddettir. Bugün ekonomik şiddet, siyasal ve sözlü şiddeti bizlere yaşatıyorlar. Dünün mazlumları bugünün müteahhitleri oldu. Sayın cumhurbaşkanının yaptığı her konuşma ve söylem şiddet olduğu gibi şiddeti tetikliyor.  İşte tüm mesele kınama meselesidir, kınamak güç ile olur, birlik ve beraberlikle olur. Türkiye siyasetine şiddeti sokan AKP oldu, aşağılayıcı ve onur kırıcı dilleri bile şiddetin olmasına yetiyor. Kendilerinden olanlar “vatan haini” olsa bile iyi ama karşısındakiler vatanseverler, bu ülkenin birlik beraberlikten yana olsalar bile ne derlerse desinler ne yaparlarsa yapsınlar onlar AKP’lilere göre teröristtir.

“LAİKLİKTEN SAVRULURSAN İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZSIN”

Bu anlayış çağ dışıdır, insanlıkla ve demokrasiyle bağdaşmayan bir durumdur. Laiklikten savrulursan, demokrasiyi kabullenmezsen bu durumlara hazır olmalısın. Bu değerlerin olmadığı yerde eli bıçaklı, eli şişeli, mafya bozuntusu birileri ortaya çıkar adalet uyguluyoruz derler. Bakınız vatandaş eleştirmeli ki yönetenler hata yaptıklarını anlayabilsin. Bugün ülkemizde küfredenler, dehtirler yapanlar, saldıranlar, mafya varı işlere bulaşanlar ödüllendiriliyor ama bunları eleştiren, kamu adına konuşanlar, gazetelerinde yaşanlar vatan haini ilan ediliyorsa gelecek günler daha karanlık olacak. Sizlere, demokrasimize geçm

iş olsun” dedi   

 


 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli