Tarih: 11.01.2021 23:01

CHP'li Kılıç; 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Gününü' Kutladı

Facebook Twitter Linked-in

Yüksel Kılıç; “Basın çalışanlarının hak ve sosyal güvencesi olan 212 sayılı kanunun resmi olarak yürürlüğe girdiği 1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü’nü gönül isterdi ki coşku ile kutlayalım. Ama ülkemizin durumu ortada, demokrasimiz, hukukumuz sarayı duvarları arasında çırpınıyor ve bir avuç şahsi menfaatçilerin çıkarları söz konusu edilerek ülkemin yarınları, gençlerimizin umutları yok ediliyor.

Toplumu bilgilendirmek için kamu yararını gözeterek çalışan ve haklının haklılığını, haksızın yanlışını yazmaya çalışan herkesin ama herkesin sesini duyurmaya çalışan basın mensuplarının hak ve özgürlüklerinin gasp edilmesini görmekteyiz. Öyle ki yaptığı ilkeli, doğru ve kamu yararına halk adına haberlerle, yazılarla ve söylemleriyle gazetecilerin tehdit edilmesi, canına kast edilmesi, iktidar yanlısı olmayan haberleri sebebi ile tutuklanması, gazlanıp coplanması, tartaklanması yetmezmiş gibi birde hedef gösterilmesi ülkemizde demokrasinin işlemediğinin ve geleceğimizin birileri tarafından ipotek altına alınması karanlığa gömülüşümüzün kanıtıdır.

 Ulu önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın milletin müşterek sesidir’ sözlerini hatırlatarak söylemek isterim ki; gazetecileri susturmaya çalışmak, milletimizi susturmaya çalışmaktır. Bizler “özgür basın susturulamaz” diyerek basın çalışanlarının, basın emekçilerinin her zaman, her koşulda yanında olduğumuzu belirtiyor ve demokrasinin işlediği, gazetecilik mesleğine hak ettiği değer verilerek bilgi akışının tarafsızca, özgürce sağlanacağı mutlu, huzurlu yarınlar ve güzel günlerde “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün layıkı ile kutlanmasını temenni ediyoruz. Ahlak kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren değerli basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlarım” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —