CHP'li Hasan Akgün: İBB Yönetimi Karabat'ın Üstüne Gitmezse Vatan Hainidir

CHP

İhaleci CHP Milletvekili Özgür Karabat’a, CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den çok sert açıklama geldi. Dün akşam CNN TÜRK Masası'nda İstanbul Büyükşehir Beled

GÖKSU CNN TÜRK’TE BÖYLE KONUŞDU
Esenler Belediye Başkanı Göksu İBB bakım ihalesi yapıyor, bugüne kadar hiç olmayan bütün ihaleleri bir firma alıyor. 14 ihalenin 7 tanesini davetiye ile alıyor 7 tanesini de açık ihale olarak alıyor. 1 firma yaklaşık  İETT’den 2 katrilyonluk ihale alıyor eski para ile. İBB’de yan sanayi siyaseti devreye girmiş. İETT tam bir arpalığa dönüşmüş. 

Bütün tamir bakım ihaleleri bunları kimin aldığı var. Tek bir firma… Günü saati dakikasıyla tek bir firma. İhalelere 5 firma giriyor ancak hep biri alıyor. 
İBB çıksın desin, 1,5 yılda hiç olmayan bir firma 2 katrilyonluk bir ihaleyi nasıl alıyor? Mercedes’in kendi savunması var, ‘Beni nasıl ihaleye almazsın’ diye. Buradaki mesele aracın arızalanması değil. Mesele bu kadar arıza peş peşe gelirken nasıl oluyor da bir tane firma 1,5 yılda geliyor 14 tane bakım ihalesini alıyor. Ne hikmetse CHP vekilinin mali müşavir olduğu firma yaklaşık maliyetlerden 0.1 kırım ile ihaleyi alıyor. İBB Başkanı bile buna cevap veremedi” dedi.

AKGÜN’ÜN İBB MECLİSİNDE YAPTIĞI KONUŞMA
CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise, CHP Milletvekili Özgür Karabat’ın mali müşaviri olduğu şirketin, İETT’den 2 Milyar TL ihale almasının hesabını soracağını söyledi.

Meclis toplantısında İBB yönetimine "Bu iddiaların cevabını bana verin" diyeceğini aktaran Akgün, "Hırsızlığı kim yaparsa yapsın üzerine gitmeyen vatan hainidir" dedi.
Dünyanın en genç otobüs filosuna sahip olan İETT’yi işletemeyen, bakımlarını yapamayan İBB, otobüsleri üreten Mercedes firmasını bile “otobüslere bakım yapmaya yetkin” bulmayarak ihaleye sokmamıştı. Bunun yerine CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın mali müşaviri olduğu şirket, İETT’den 2 Milyar TL ihale almıştı.

İHALE KARABAT DÖNEMİNDE ALINDI
CHP'liler, Karabat'ın İETT'den bakım ve onarım ihaleleri alan firmanın mali müşavirliğini yaptığı şirketten ayrıldığını iddia etse de CHP'li Karabat'ın 2020 yılında bu firmanın mali müşaviri olarak resmi gazetede ismi geçen ve bütçe sermaye artışı için müracaat eden kişi olduğu ortaya çıkmıştı.

HESABINI İBB'YE SORACAĞIM
CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, söz konusu iddiaların hesabını İBB yönetiminden soracağını söyledi. Meclis toplantısında konuşan Akgün, şunları söyledi:
"ÜSTÜNE GİTMEYEN VATAN HAİNİDİR"

Ben AK Parti Grup Başkanvekilinin söylemiş olduklarını yazdım. İnanmıyorum bunlara ama doğru mudur yanlış mıdır mutlaka sorgulayacağız. Meclis toplantımızda arkadaşımız bunları söyledi 'Ey Büyükşehir yönetimi, bana bunların cevabını bana verin' diyeceğim. Hırsızlık nerede olursa olsun kim yaparsa yapsın üzerine gitmeyen vatan hainidir.

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli