CHP'li Esenler ilçe Başkanı işçi kıyımı pankartı asacak mı?

CHP

CHP Esenlerin “Antik Kuntik” ilçe başkanı yaptığı şovlarla gündemde yerini korumaya çalışıyor ve kendi partisinin pisliklerinin, işçi düşmanlığının üstünü kapatmak için astır

  • Bakırköy Belediyesi'nde greve katılan 10 işçinin de aralarında yer aldığı 18 işçinin işten çıkarılması, polis müdahalesine rağmen belediye binası önünde protesto edildi. Esenlerin yalancı CHP İlçe başkanı, ahlak yoksunu, emek hırsızı bakalım bu rezilliği kınama pankartı asacak mısın...?

 

İstanbul'da CHP'li Bakırköy Belediyesi'nde geçen aylarda yapılan greve katılan 10 işçinin de aralarında yer aldığı toplam 18 işçi işten atıldı. İşçi kıyımına tepki gösteren Türk İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası da bugün Bakırköy'deki Özgürlük Meydanı'nda bir araya gelerek açıklama yapmak üzere belediye binası önüne yürümek istedi. 

POLİS ENGELLEDİ

Sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin de destek verdiği protestoya katılan grup polis tarafından kurulan barikat ile engellendi.
Protestoya katılanlar ile polis arasında gerginlik yaşanırken, tartışmaların ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Yapılan basın açıklamasında karara tepki gösterilirken, işçilerin işe geri alınması talep edildi.

NE OLMUŞTU?

TİS talebiyle greve çıkan Bakırköy Belediyesi işçileri, 100 gün süren mücadelenin ardından imzalanan sözleşme ile işbaşı yapmıştı. Sözleşmenin üzerinden bir ay dahi geçmeden 10'u greve katılanlar olmak üzere 18 işçi işten atılmış ve 85 işçinin de görev yeri değiştirilmişti. Yaşanan işçi kıyımına karşı Belediye-İş Sendikası bugün belediye binsı önünde basın açıklaması yapma kararı almıştı. 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli