CHP'li Acar'ın aday olduğunu Köşesinden yazdı

CHP

Siyasetin yerelde en iyi nabzını tutan İstanbul Manşet gazetesi imtiyaz sahibi Engin Belli, CHP’nin örgüt emekçisi, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Av. Ali Acar’ın, Milletvekili adayı olduğu bilgisini kamuoyu kö

CHP’li Acar’ın aday olduğunu Köşesinden yazdı

Siyasetin yerelde en iyi nabzını tutan İstanbul Manşet gazetesi imtiyaz sahibi Engin Belli, CHP’nin örgüt emekçisi, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Av. Ali Acar’ın, Milletvekili adayı olduğu bilgisini kamuoyu köşesinden paylaştı.  Belli,”Ne diyelim Acar için, İstanbul için hatta Ülkemiz için hayırlısı ne ise o olsun. Çıktığınız ya da çıkmayı düşündüğünüz yol muhalefet için hayırlı olsun Sayın Acar” diyerek bitirdiği yazısı şöyle…

 
Türkiye’nin kader oylamasına sayılı haftalar kaldı. Siyasi partiler seçim satına çıkmadan son hazırlıklarını tamamlıyor. İttifaklar kuruluyor, Cumhurbaşkanlığı için Aday Adayları parti genel merkezleri tarafından ince elenip sık dokunuyor.
 
İyi, Kötü, Çirkin derken tüm bu politik kaos içerisinde Yerel Temsiliyet ve Parti Emekçileri hak ettikleri yerleri Siyaset Arenası’nda bulmaya çalışıyor.
 
CHP’de de siyasi sular ısınıyor… Genel Merkez koridorlarında hareketlilik çoktan başladı…
 

Siyasetin kalbi İstanbul’da da hakeza durum aynı.
 
Siyasetçiler Milletvekilliği için umutlarını yeşertmiş durumda.
 
İşte bu umutları filiz veren emektar isimlerden bir örnek; Av. Ali Acar !..
 
İstanbul Siyaset Dünyası’nın yakından tanıdığı isim CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Av. Ali Acar’ın 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimlerinde partisinden İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili Adayı olmak için görevini bırakmaya hazırlandığı siyaset kulislerinde konuşulmaya başladı.
CHP Genel Merkezi İl ve İlçe Başkanlıklarına gönderdiği resmi yazı ile 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesi Milletvekili Adayı olmak isteyenlerin 26 Nisan saat 17:00’ye mevcut parti görevlerinden istifa etmesi istenmişti. Bu çağrı üzerine siyaset kulisleri de hareketlendi. CHP İstanbul İl Örgütü kulislerinde de Sultangazi Belediyesi Eski Başkan Adayı olan ve son İl Kongresinde Canan Kaftancıoğlu’nun listesinden İl Başkan Yardımcısı seçilen Av. Ali Acar’ın da istifayı düşündüğü bilgisi Gazetemize ulaştı.
 
CHP Genel Merkezi’nin Yerel Temsiliyete önem vermesini isteyen parti mensupları bölge dışarısından adaylara pek sıcak bakmıyor. Bu gerçekliği bilmeyenimiz yoktur. Bölgelerini bilen ve sokaklarında adımlayan isimlerin vatandaşa daha yakın olacağını düşünen örgüt mensupları vekillerinin yaşadıkları bölgeden seçilmesini istiyor.
 
Örgüt mensupları haklılar !..
 
Geçmiş dönemlere bakıldığında halktan kopuk, bölgelerinden uzak ve maceraperest isimleri İstanbul çok gördü. Vekillerin bırakın örgüt mensuplarının dertlerini vatandaşa karşı “ büromuz burada her daim açık ” sözleri bile havada kaldı. Kimisi seçimden sonra bürolarını kapatıp ayda bir dernek ya da bir iki düğüne katılarak ortalıkta görünme çabasına girdi.
 
Hal böyleyken !..
 
Yerel Temsiliyette Yerel Adayların önemi ortadayken, aslında anlatmak istediğimiz birebir ulaşmakta sorun yaşanmayacak temsiliyet özlemi varken, CHP Genel Merkezi’nin bölge dışarısından ben atadım oldu mantığı örgüt mensuplarının şevklerini kırıyor. Duruşuyla, bilgi birikimiyle ve mücadelesi ile parti ilkelerine bağlı isimlerin olması elzemdir.
 
Niçin olmasın ?
 
2014 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkan Adayı olan dahası o günden bu yana emek veren partisinden kopmayan Av. Ali Acar’ın da bölgesinden Milletvekili Adayı olması için önünde bir engel görmüyorum. Acar için konuşulan görevini 26 Nisan’da bırakacak sözü doğrudur veyahut sadece iddiadır ancak bildiğim bir şey var Yerel Temsiliyet için başta hemşerileri olmak üzere vatandaş ile bağları güçlü, hatipliği olan, sosyalist düşünceyi özümsemiş ve tabana yakın isimlerin Milletvekili olması şart. Dönem artık “benci” anlayışı kabul etmiyor.
 


Bu bağlamda !..
 
Aslında yazmakla bitiremeyeceğim özelliklerin pek çoğunu kendisinde barındıran Siyaseti Halka Hizmet için yapacağını düşündüğümüz Av. Ali Acar’ın İstanbul Milletvekili olması bölge için faydalıdır.
 
Aksu’da düşünüyor !..
 
Acar dışında da yaklaşık 10 İl Başkan yardımcısının Milletvekilliği’ne soyunduğu yine Gazetemize ulaşan bilgiler arasında. Bu isimlerden biri de Oktay Aksu. Oktay Aksu’nun da vekillik hakkıdır diye düşünenlerdeniz belirtmeden geçmeyelim.
 
Acar’a Vekillik’te yakışır İl Örgütünde ki görevinde kalıp hizmet etmekte yakışır. Her halükarda Acar’ın hizmetini en iyi şekilde yapacağına inancımız tam. Bölge Temsiliyeti ve Yerel’in önemsenmesini istiyorsak şayet Yerel Adaylara sahip çıkmalıyız ve destekçisi olmalıyız.
 
Ne diyelim Acar için, İstanbul için hatta Ülkemiz için hayırlısı ne ise o olsun. Çıktığınız ya da çıkmayı düşündüğünüz yol muhalefet için hayırlı olsun Sayın Acar.
 
Türkiye’nin aydınlık günleri yakın, umudunuzu kaybetmeyin, esen kalın kıymetli okurlarım..
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı