CHP'den istifa etmese, ihraç edilecekti

CHP

7 Haziran 2015 seçimleri öncesi Grup Toplantısı’nda MHP’ye oy vereceğini söyleyen CHP’li Bayrampaşa Belediye Meclis Üyesi Murat Aytekin, ihraç edileceğini öğrenince partisinden istifa etti.


DSP kökenli olan ve bu zamana kadar partisine hiçbir katkısı olmadığı gibi 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi Grup Toplantısı’nda MHP’ye oy vereceğini söyleyen CHP’li Bayrampaşa Belediye Meclis Üyesi Murat Aytekin partisinden istifa etti.
 
Aytekin’in istifa etmesi partililer tarafından olumlu karşılanırken gazetemize bir açıklama yapan CHP’nin üst düzey bir yetkilisi, “7 Haziran 2015 seçimleri öncesi Grup Toplantısı’nda bu arkadaşımız hiç etik olmayan bir harekette bulunarak MHP’ye oy vereceğini söyledi. Bunun üzerine salonda bulunan diğer Meclis Üyesi arkadaşlarımız kendisine tepki göstererek, sözlerinin hiç etik olmadığını ve bu nedenle istifa ederek gereğini yapmasını söylediler. Bunun üzerine Aytekin arkadaşımızda Aralık ayının ilk Meclis Toplantısı’nda bir konuşma yaparak CHP’den istifa ettiğini söyledi. Zaten etmeseydi parti olarak kendisini ihraç edecektik.
 
Çünkü herkes çok iyi bilir ki, CHP halkın ve emeğin savucusu olan bir partidir. Bu arkadaşımıza da CHP gömleği büyük gelmiştir. Kendisini seçenlere hizmet etmesi gerekirken, kafasında başka düşüncelerle hareket etmesi siyasi ahlakla bağdaşmadığı gibi partimizin de ilkelerine ters bir harekettir. CHP’de ihanet olmaz, ihanet edenlerinde bu partide yeri olmaz.” Diye konuştu.
 
Bayrampaşa Belediyesi’nin 37 kişilik sandalyesinden 13’üne sahip olan CHP, Aytekin’in istifa etmesinin ardından bu sayı 12’ye düştü. Aytekin’in istifasının ardından Meclis, AKP 24, CHP 12 ve Bağımsız 1 olarak şekillendi. 
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli