CHP'den büyük yolsuzluk başvurusu

CHP

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Tek başına AKP iktidarını çökertecek bir yolsuzluk kurumu burası. Bu bir banka değil, burası AKP’nin nasıl finanse edildiği

CHP'den büyük yolsuzluk başvurusu
 
Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu (GRECO)’ya başvuracak olan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Tek başına AKP iktidarını çökertecek bir yolsuzluk kurumu burası. Bu bir banka değil, burası AKP’nin nasıl finanse edildiği, kamu bankalarının nasıl bir siyasi partiyi finanse ettiğinin göstergesi” dedi.
 
-“DEVLETİN ARAZİLERİ HAZİNENİN BANKASINA TEMİNAT GÖSTERİLMEYE KALKILMIŞ”-
 
Pekşen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Halkbankası 2009 yılı Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve 2011 yılı Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında yaptığı “zimmet” suçuna ilişkin suç duyurusu hakkında TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek şöyle dedi:
“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına vermiş olduğum bir zimmet suç duyurusu evrakı. Bugüne kadar Türkiye’nin bankacılık tarihinde bir seferde yapılmış olan en büyük zimmet suçunun failleri ve dokümanları var bunun içerisinde.
Bir kamu bankası inanılmaz bir şekilde dolandırılıyor neredeyse erken kalkanın dolandırdığı bir banka haline gelmiş.
Bir seferde yapılan böylesine büyük bir soygunu BDDK bugüne kadar görmemiş.
Devletin arazileri hazinenin bankasına teminat gösterilmeye kalkılmış.”
 
-“TEK BAŞINA AKP İKTİDARINI ÇÖKERTECEK BİR YOLSUZLUK”-
Pekşen, Avrupa Ceza Hakimleri Kurulu GRECO’ya da başvuru yapacağını belirterek, “Tek başına AKP iktidarını çökertecek bir yolsuzluk kurumu burası. Bu bir banka değil burası AKP’nin nasıl finanse edildiği, kamu bankalarının nasıl bir siyasi partiyi finanse ettiğinin göstergesi” dedi.
 
“YAVAŞ YAVAŞ PARLAMENTOYU DA KAPATMAYA NİYETLENDİKLERİ İÇİN”-
“Meclis’te kulislerin saat 20.00’den son basın mensuplarına kapatılması gündemde ne diyorsunuz?” sorusuna da Pekşen, “Giderek itibarsızlaştırma, sıradanlaştırma, işlevsizleştirme son derece bilinçli bir şekilde yapılıyor. Burası dünyanın en büyük restorandı şu anda. Yavaş yavaş parlamentoyu da kapatmaya niyetlendikleri için bir yerlerden bir şeylere başlıyorlar. Niçin kapatılacak gazetecilere, kim kapatacak? Ne demek gazetecilere kulisleri kapatmak? Uyumasınlar, burası uyuma yeri değildir, milletvekilinin uyuması yeri değildir burası, milletvekilinin gelip çalışması gereken yerdir burası, milletvekili uyumayacak” dedi.
 
-“DEMOKRATİK ÖZERKLİK HİÇBİR MANTIĞI YOK”-
DTK Bildirgesine ilişkin soruya Pekşen, “Eğer Türkiye bir idari özerkliği konuşacaksa bu konuşulabilir. Ama demokratik özerklik hiçbir mantığı yok, ne demek olduğunu kimsenin bilmediği bir talep. Onun için talep haklı değil” yanıtını verdi.
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin Pekşen, “Demirtaş hakkında savcılığın soruşturma başlatmasını hiçbir şekilde bir hukukçu olarak kabul etmem söz konusu değil. Sayın Demirtaş’ın görüşlerini beğenmiyorum. Demirtaş ile aynı kulvarda olmam söz konusu değil” dedi
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli