CHP'den Yalova kararına ilk tepki!

CHP

CHP milletvekili Faik Tunay, Yalova seçimlerini iptal eden YSK'ya beddualı tepki gösterdi.



CHP milletvekili Faik Tunay, Yalova seçimlerini iptal eden YSK'ya beddualı tepki gösterdi.
 

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, YSK'nın Yalova seçimlerini iptal etmesi sonrasın Twitter hesabından şunları yazdı:

"Secimleri icin hiçbir şey yapılmadı ama Yalova ve Ağrı iptal! Ankara'da olanların örneği yok Yatacak yeriniz yok beyler, yazık. Söylemiştim tekrar ediyorum benim partimin başkanları dahil her kim haksizlikla, usulsüzlükle belediye koltuğuna oturduysa Cenabı Allah O koltuğun hayrını göstermesin ona Şimdi çıkar bazıları beddua olur mu der! Sen haksızlık yap,usulsüzlük yap kul hakkı ye,insanlar çıkıp Helal olsun mu diyecek ? Duruşum net kim hak yiyerek o makamlara oturuyorsa Cenabı Allah hesabını sorsun, yazık, günah."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da, Yalova'daki seçimlerin YSK tarafından iptal edilmesi sonrasında sosyal medyadaki hesabından şunları yazdı:

"YSK Ağrı'da, Yalova'da başka, Ankara'da başka karar vermiyor, hepsinde AKP ne isterse o kararı veriyor. AKP Disiplin Kurulu bile Yüksek Seçim Kurulu'ndan daha bağımsız. Mahkeme değil adeta Erdoğan'ın seçim kolları başkanlığı. Bugüne kadar YSK AKP'nin itirazlarının yüzde 70'ini kabul ederken muhalefetin itirazlarının sadece yüzde 14'ünü kabul etmiş. Oylar çalınıyor, yetmiyor mahkeme de çalınıyor. Türk yargısı adil, bağımsız, tarafsız karar veremez halde."



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli