CHP'den THY Grevcilerine Tam Destek

CHP

Türk Hava Yolları’nın dün akşam başlattığı süresiz eyleme bugün de devam edildi. Atatürk Havalimanı’nda eylemcilere destek veren CHP İstanbul İl Örgütü grevdeki işçilerle AKP iktidarın

Haber:Ersel Aydoğdu
Fotoğraf: Özlem Bozkurt/7-24EsenlerHaber


Türk Hava Yolları’nın dün akşam başlattığı süresiz eyleme bugün de devam edildi. Atatürk Havalimanı’nda eylemcilere destek veren CHP İstanbul İl Örgütü grevdeki işçilerle AKP iktidarını protesto ettiler. Eyleme birçok CHP ilçesinden katılım sağlandı. CHP Esenler İlçe Örgütü, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte kanunsuzca işten çıkartılan işçileri desteklemek için Atatürk Havaalanı Dış Hatlar Terminali önünde toplanan gruba katıldılar.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali önünde toplanan grup THY çalışanı, grev yasağını ve işten çıkarmaları protesto etti.

Eyleme yaklaşık 50 civarında THY çalışanının yanı sıra CHP İstanbul Örgütü, Disk, Tabipler Birliği Odası ve İstanbul Eczacılar Odası gibi birçok sendika temsilcisi de katıldı.

Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin de bugün eylemcilerle birlikteydi. İşten çıkarmalarla ilgili basına konuşan Ayçin, Hamdi Topçu'nun söylediği iddia edilen "İşten çıkarmalara devam edeceğim" sözüne ithafen "THY, babalarının çiftliği değil. Arkalarında hükümet var ama her şeye rağmen bu tutum devam ederse eylemi tekrarlarız. İşten çıkarıldığı belirtilen personelin işlerine geri dönene kadar eylemimiz sürecek. Telefona sms göndererek, mail atarak, bu yöntemlerle işten çıkarma yasalara aykırıdır ve hiç bir yasal geçerliliği yoktur” dedi.

                     

“CHP örgütü her zaman haksızlığa uğrayan yurttaşlarımızın yanındadır.”
 
Eylem alanına CHP’liler ve işçilerin alkışları ile giren CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı elindeki çiçekleri polislere ve havaalanındaki emekçi personele dağıttıktan sonra bir konuşma yaptı.

Salıcı  “Ülkemizde bir hukuk garabeti yaşanmaktadır. Gelişen tüm olumsuzluklara karşı CHP, TBMM’de vekilleri ile seferber olmuştur. Ülkenin neresinde bir haksızlık yapılırsa bilmiş olun ki bu haksızlıkların üstüne gideceğiz. CHP örgütü her zaman haksızlığa uğrayan yurttaşlarımızın yanındadır. Burada yapılan bu eylemde haklı olan işçi kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız. Yeter ki siz mücadelenize devam edin” dedi

İŞTEN ÇIKARTILANLARIN ŞEVKİ Mİ KIRILDI?

Bu arada iki gündür devam eden eylemde yasanın geçirilmesinin ardından başlayan kan kaybı devam ediyor. İki gündür yaşanan kalabalık eylem bugün az sayıda personelle devam ediyor.
 
                        



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli