CHP'den Meclis'e Soru Önergesi Bombardımanı

CHP

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Yüksel Kılıç, Mustafa Usta ve Kemal Şahin, Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 1. Dönem 2014 Yılı Aralık Ayı Meclis Toplantıları’nın birinci birleşiminde 5 a

CHP'den Meclis'e Soru Önergesi Bombardımanı

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Yüksel Kılıç, Mustafa Usta ve Kemal Şahin, Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 1. Dönem 2014 Yılı Aralık Ayı Meclis Toplantıları’nın birinci birleşiminde 5 adet yazılı soru önergesi verdi.

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin Başkanlık Makamı tarafından yanıtlanmasını istedikleri soru önergeleri şöyle;


1-) Esenler ilçesi Birlik Mahallesi 753 Ada 10 Parsel sayılı yerde bulunan İmar Planında BL-6 Lejantlı parselin içindeki yapı ruhsatlı ise ruhsat tarih sayısının grubumuza yazılı olarak bildirilmesi; ruhsatsızsa veya ruhsat ve eklerine aykırı büyümeler var ise ”ki kanaatimizce hem yatayda konturünde hem de düşeyde gabarisinde projeli ise proje hilafı kısımlar vardır.” 3194 sayılı İmar Kanununun 32.,42. ve ilgili diğer maddelerine göre işlem yapılması ile ilgili ne yapılmıştır? Eğer zabıt tutulduysa zaptın bir suretinin grubumuza bir üst yazı ile iletilmesi ve gereğinin yapılması için önergemizin Başkanlık Makamı'na havalesini saygılarımızla arz ederiz.


2-) Yaya kaldırımları işgalleri hk.
 
Esnaflarımız tarafından yaya kaldırımlarının işgali kural tanınmayacak bir şekilde devam etmektedir. Bu durum öncelikle engelli vatandaşlarımızın ve yayalarımızın kaldırımlarda yürüyüşünü engellemektedir. Belediyemizin ilgili birimi bu konuda ne gibi bir çalışma yapmaktadır.
 
Bu sorunun acilen çözülerek kaldırımların esnaflar tarafından işgaline son verilerek vatandaşlarımızın rahat bir şekilde yürümelerine imkân sağlanması için gerekli çalışmaların yapılarak tarafımıza yazılı cevap verilmesi için önergemizin başkanlık makamına havalesini arz ederiz.
 
 
3-) Esenler Belediyesi'nin Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen, gönül sohbetleri, muhabbet kapısı, huzurlu aile sohbetleri, kadın buluşmaları vb. konferanslar için belediyemizce davet edilen katılımcı konuklarla ilgili olarak
·        Belediyemizce davet edilen katılımcılara herhangi bir ücret ödenmekte midir?
·        Bugüne kadar kaç konuk davet edildi?
·        Çağırılan bu konuklara şimdiye kadar ne kadar ücret ödendi?
·        Çağrılan her bir konuk için ne kadar ücret ödenmektedir?
·        Yapılan ödemelerle ilgili belgelerin bir örneğinin tarafımıza verilmesi
·        Bu çağrılan konukları kim hangi kriterlere göre davet etmektedir?
 
4-) 2013 yılı bütçe gelirleri kaleminde belediyemizin ön görülen kira gelirleri 1600.000.00 TL olarak görülmektedir. Ama 2013 yılı gerçekleşen kira geliri 783.645.60 TL’dir. Kira gelirlerinde gerçekleşme oranı %48 gibi çok düşük bir düzeyde kalmıştır.
a-) Belediyemizin kira gelirlerindeki bu çok düşük gelir gerçekleşmesinin nedenleri nelerdir?
b-) Belediyemizin kiralık yerlerinin ayrıntılı listesi ve kiracıları kimlerdir?
c-) Kaç yıllık kira sözleşmesi yapılmıştır?
d-) İhale şartları nelerdir?
e-) Kiralama hangi şartlarda yapılmıştır?
 
5-) Esenler ilçesi Yavuz Selim Mahallesi 0 ada 4721 Parsel sayılı yerde bulunan imar planında Orta Öğretim Tesis Alanı olarak gösterilen; içerisinde şu anda İbrahim Turhan Lisesi bulunan parselin içindeki öğrenciler için ve halkın kullanımı için yapılan parkın içinde çelik konstrüksiyon ve trapez sac üzerine betonarme tekniğiyle yapılmakta olan zemin katı alel acele yapılıp tabliye betonu dökülmüş üzerine ilave kat yapmak amacıyla çelik kolonları dikilmiş olan inşaat ruhsatlı mıdır? Ruhsatlı ise ruhsat tarih sayısının grubumuza yazılı olarak bildirilmesi; ruhsatsızsa 3194 sayılı İmar Kanununun 32.,42. Ve ilgili diğer maddelerine göre işlem yapılması ile ilgili ne yapılmıştır? Eğer zabıt tutulduysa zaptın bir suretinin grubumuza bir üst yazı ile iletilmesi ve gereğinin yapılması için önergemizin Başkanlık Makamı'na havalesini saygılarımızla arz ederiz.



  CHP Meclis üyeleri       Mustafa Usta       Yüksel Kılıç       Kemal Şahin

 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı