CHP'den Havaalanı Mahallesi İmar Planı Ve Plan Notları Değişikliğine İtiraz

CHP

CHP Esenler Belediye Meclisi üyesi Hasan Babacan İstanbul Valiliği, İl Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü’ ne verdiği itiraz dilekçesinde, Askıya çıkan planın plan notlarında yer alan 3, 5,6 ve 8. M

CHP’den Havaalanı Mahallesi İmar Planı Ve Plan Notları Değişikliğine İtiraz
 
CHP Esenler Belediye Meclisi üyesi Hasan Babacan; Esenler Havaalanı Mahallesi Riskli Alan Bölgesi Uygulama İmar Planı değişikliğine ait Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosunda 16.09.2013 - 15.10.2013 tarihleri arasında 30 gün süreyle askıya çıkarılan1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ve Plan Notları Değişikliğine “emsal artışı, nüfus ve yapı yoğunluğu” getireceği gerekçesiyle itirazda bulundu.
 
CHP Esenler Belediye Meclisi üyesi Hasan Babacan İstanbul Valiliği, İl Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü’ ne verdiği itiraz dilekçesinde, Askıya çıkan planın plan notlarında yer alan 3, 5,6 ve 8. Maddelere yer verdi.
 
Yapılan itiraz;
 
İSTANBUL VALİLİĞİ

İL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’ NE

                 İstanbul ili, Esenler İlçesi, Havaalanı Mahallesi Riskli Alan Bölgesi Uygulama İmar Planı değişikliğine  ait 1/5000  Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ve  Plan Notları Değişikliği  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosunda 16.09.2013 - 15.10.2013 (30 gün) tarihleri arasında askıya çıkmıştır.
 
                 Askıya çıkan planın plan notlarında
 
·         3. Madde: İlköğretim Tesisi ve Dini Tesisi alanları dışında kalan Ticaret + Hizmet + Konut alanlarında   yapılaşma koşulu Max Emsal: 3.00, Taks: 0.40 , Hmax = Serbest’tir.
 
·         5. Madde: Plan Tasdik Sınırı içerisinde Bakanlıkça uygun görülecek Kentsel Tasarım Projesine göre ayrılacak ada içi yollar, Yeşil alanlar,  Açık Otopark ve Yaya yolları terke konu edilmeyecektir.
 
Şeklindeki plan notu, Emsal artışı ve yapı yoğunluğu getireceğinden
 
 Plan Tasdik Sınırı içerisinde Bakanlıkça uygun görülecek Kentsel Tasarım Projesine göre ayrılacak ada içi yollar, Yeşil alanlar,  Açık Otopark ve Yaya yolları kamuya terk edildikten sonra Emsal Hesabı net parsel alnı üzerinden yapılacaktır. Şeklinde değiştirilmesi
 
·         6.Madde: Parselin %40nı aşmamak üzere açığa çıkan bodrum katlar Emsale dahil inşaat alanının %25 ini geçmeyecek şekilde İskan edilebilir Emsale dahil değildir. Plan notunun
 
 Emsal: 3 olan inşaat alanını Emsal 3.80 lere çıkartarak yoğunluk artışı getireceğinden iptal edilmesi ve bu konuda 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümlerine göre uygulama yapılması şeklinde değiştirilmesi.
 
·         8.Madde: Plan Tasdik sınırı içerisindeki yapılarda Kot alınacak nokta, Blokların yakınındaki İmar Yollarının Kotları dikkate alınarak Kentsel Tasarım Projesinde belirlenecek olup Uygulama Bu doğrultuda yapılacaktır.  Şeklindeki plan notu
 
                    Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 08 Eylül 2013 tarih ve 28759 sayılı Resmi Gazetede; yayınlanarak yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına dair Yönetmeliğin
 MADDE 19- Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Madde 30- Binalara kot verilmesinde aşağıdaki esaslara uyulur: maddesi ile çeliştiğinden
 
8.Madde; Planlama Alanında 0.00 kotu her binanın tabi zemin köşe noktaları ortalamasından alınacaktır. Şeklinde değiştirilmesi.
 
 İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce ilan panosunda 16.09.2013 - 15.10.2013 (30 gün) tarihleri arasında askıya çıkan,  İstanbul ili, Esenler İlçesi, Havaalanı Mahallesi Riskli Alan Bölgesi Uygulama İmar Planı değişikliğine ait 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ve Plan Notları Değişikliği ile ilgili yukarıdaki İtirazlarımızın değerlendirilmesi ve gereğinin yapılmasını arz ederiz.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı