CHP'den Esnaf Başkanlarına protesto

CHP

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul’da esnafı temsil eden oda başkanlarını esnafın yaşadığı sorunlara sessiz kalmaları dolayısıyla protesto etti

CHP’den Esnaf  Başkanlarına protesto
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul’da esnafı temsil eden oda başkanlarını esnafın yaşadığı sorunlara sessiz kalmaları dolayısıyla protesto etti
 
 
Üçüncü kez İstiklal Caddesi’ne gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu CHP Beyoğlu İlçe Örgütü üyeleri bu kez esnaf ve ticaret odası başkanlarını, esnafın yaşadığı sorunlara sessiz kalmaları dolayısıyla protesto ettiler.  
 
Yüzlerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Faik Yılmaz,  İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan’ın maskelerini takan gençlerle İstiklal Caddesi’nde basına açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ‘Esnafı temsil eden başkanlar İstiklal Caddesi esnafı ve tüm İstanbul’da esnafın yaşadığı sorunları neden görmüyor, duymuyor, dile getirmiyor. Kiralar almış başını gidiyor. Stopaj vergilerinde hiçbir değişiklik yok ’ diye konuştu.   
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun esnıfın yaşadığı sorunları olmadığını söylediğini ancak esnafın yüzlerce sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını belirten Tekin, oda başkanlarını İstiklal Caddesi’ne davet etti.  
 
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da hükümetin esnafın bu sorunlarını çözmek için acil adım atması gerektiğini vurguladı.2005’’ten beri bir takım sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu belirter Beyoğlu esnafı Tahir Berrak Karasu, İstiklal Caddesi’nde yüze yakın dükkanın el değiştirdiğini ve bir o kadar da dükkanın kapandığını belirterek, ‘Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmayan masa sandalye uygulaması devam ediyor. Çöp vergisinin yanına bir de katı atık çöp vergisi koydular. Esnafımız ruhsat alamıyor. İstiklal Caddesi’nin her tarafına Arapça tabelalar asılmaya başlandı. Esnafa bir an evvel kolaylıklar sağlanmalı’ diye konuştu.  Yüzlerine oda başkanlarının maskelerini takan gençler daha sonra İstiklal Caddesi’nde esnafları ziyaret ederek, sorunlarını dinlediler.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı