CHP'de kurultayı rakip yok Tek aday Kılıçdaroğlu

CHP

Şubat ayında yapılması planlanan ancak corona virüsü salgını nedeniyle ertelenen CHP 37. Olağan Kurultayı bugün “Hedef iktidar” sloganı ile gerçekleşti.

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi'nde "İktidar kurultayı" başlığı altında gerçekleştiriliyor. Genel Başkan adaylığı için saat 15.00'e kadar verilen sürenin saat 17.00'ye kadar uzatılması talebi Başkanlık Divanı tarafından reddedildi. Sürenin dolmasının ardından açıklama yapan Divan Başkanı Özlem Çerçioğlu, diğer üç adayın gerekli imzayı toplayamadığını ve Kılıçdaroğlu'nun tek aday olduğunu ilan etti. 
 
15.10: Başkan adaylığı için verilen sürenin dolmasının ardından Divan Başkanı Çerçioğlu Kılıçdaroğlu’nun tek aday olduğunu açıkladı. Adaylar İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Tolga Yarman adaylık için gerekli 68 imzaya ulaşamadı. Parti Meclisi adaylığı için başvuru bugün saat 17.00-19.000 , yarın 08.00-10.00 arası alınacak.

İlhan Cihaner’den çok sert eleştiri
CHP PM Üyesi İlhan Cihaner, 37. Olağan Kurultay'da söz aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı aday adaylığını açıklayan Cihaner, sert eleştirilerde bulundu. Cihaner, belediye başkanlarının ve parti yöneticilerinin delegeleri işle, aşla tehdit ettiğini öne sürdü.





Genel Başkan adayı Aytuğ Atıcı, genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay salonu terk etmesini eleştirdi
* 76 il gezdim. Partililerle tek tek konuştum. Ben genel başkan olduğumda söz veriyorum salondan ayrılmayacağım, hepinizi dinleyip not alacağım. ‘Salon boş Aytuğ bey konuşacak mısınız?’ diye soruyorlar. ‘Tek bir delege kalsa da konuşacağım.

* Seçmenimiz iktidar için her yol mubahtır demiyor. Ne diyor CHP seçmeni, demokrasiyi laikliği yıkmak isteyenlerle işbirliği yapma diyor. Seçmenimiz öz gücünle mücadele et, ona buna yaslanma diyor. Seçmenimiz ‘Ey CHP başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin’ diyor.

Atıcı aday olmasının iki nedeni olduğunu, matematiksel nedenin CHP'in oyunu bir türlü artıramaması, ideolojik nedenin ise CHP'nin ideolojik olarak savrulmasını engellemek olduğunu söyledi.




 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı