CHP'de Kazanmadan Bölüşenler Rahatsız

CHP

CHP değişimden önce evrimleşmelidir, sol olmalıdır. CHP sol olursa sol da iktidar olur. Onun için ben devrimci yurtseverim diyenler önce CHP’yi sol yapacak ve sonrasında solu iktidar yapacak.

CHP’de Kazanmadan Bölüşenler Rahatsız
#CHP Değişirse Türkiye Değişir# İyi bir söylem ama kafalar "böyle gelmiş böyle gider" diyorsa, zihniyet bozuksa ve siyasi gelecek için köşeler tutulmuşsa CHP değişmez, iktidar olamaz. Değişim ileriye doğru yapılan hamledir. Bilgili, projeli, nitelikli kadrolarla değişimi yapabilirsen adı değişim olur. CHP değişimden önce evrimleşmelidir, sol olmalıdır. CHP sol olursa sol da iktidar olur. Onun için ben devrimci yurtseverim diyenler önce CHP’yi sol yapacak ve sonrasında solu iktidar yapacak.
 
Mümkün mü? Dünyanın en zor işi CHP’yi sol yapmak veya sosyalist birinin CHP gibi bir partide barınması, fikir üretmesi zor. Biraz egemenliğe, biraz feodal ağalara dokunmayasın yanarsın, kapının dışını bırakın, ülkenin dışına atılıncaya kadar seninle uğraşırlar. Yanı yedi değil, yedi yüz köyden kovulursun. CHP’lilere göre solcuysan “keksin” muhtaçsın, tıpış tıpış oyunu vereceksin. CHP’nin günah işleyenlerinin günahlarına ortak değilsen hainsin, günahkârların sevapları olmaz, es kaza sevapları olduğunda, solcuysan ve bu sevabı sen kazandırdığın halde “keramet kendilerinindir” derler, ortak değilsin, seninle bölüşmezler. CHP zor bir oluşum, evrimleşmemiş kadrolarla “az olsun benim olsun” diyenlerin partisi… CHP’de sürün varsa başkan olursun, lider olmak ise kimsenin aklına gelmez, zaden lider olacağım diyen CHP’liye rastlayamazsın.
 
Gelelim seçimlere ve seçimlere yorum yapan duayenlere… Onlar hiçbir seçimi kaybetmezler, hep kazanırlar ama hiç iktidar olmadılar. Rakipleri oy kayıp ettiğinde mutlu olurlar, seçmenlerinin akılları ile dalga geçerler, ilçelerden başlar bozulma, yanlışlar, gelenekleşir üyenin aklına ipotek koymak, özgürlükleri markaja almak. Kimin kimi seçmesinin, kime oy vermesinin, kimin seçileceğinin kararı egemenlerin işidir. Alınan ve programlanan bu karara uymayanlar, bir sonrasında seçemez seçilemez.
 
 CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu, çok iyi manevralar yapıyor, etrafını sarmalayan kadrolu ve siyasi emeklilik için vekil olanlar yerlerini korumak için her döneme ayak uydururlar. Onların en alasından görevi çok çalışana değer vermezler, fırsatını bulduklarında rakip gördüklerinin iplerini çekerler.  Muharrem Bey, Kılıçdaroğlu’nun depoladığı enerjiyi fırtınaya döndürdü, dip dalgayı başlattı başlatmasına ama  “az olsun benim olsun” diyenler, kazanmadan bölüşmeye meyilli olanlar bu durumdan bir hayli rahatsız oldular. İnce’yi istemeden aday gösteren genel başkandır, Ancak genel başkan ve etrafı, yakalanan oy artışına tahammül edemedi, kabullenemedi. Keşke diyorlar, keşke Abdullah Gül olsaydı diyorlar. Böyle bir fırtınanın eseceğini, uyuyan hücrelerin uyanacağını beklemiyorlardı. Egemenliklerinin sonlanmasından korkuyorlar, CHP’nin iktidar olmasını istemiyorlar. İnanmamışlar sosyal demokrasiye, bilmiyorlar sosyal demokrasinin temel ilkelerini. Solun evrensel ilkelerinden nasiplenmiş olsalar hemen yarın yaparlar gereğini, siyasetin tıkanmışlığın önünü açarlar, koltuk savunuculuğunu bir kenara bırakarak alışılmışlığı yıkıp geçerler.
 
Seçimlerin kaybedeni CHP’dir, emekçi halkımızdır, cumhuriyetin değerleridir. Kayıp’ın hesabının sorulmadığı, kayıp’ın sorumlularının bu yenilgiden sorumluluğu yokmuş gibi davranılmamalı. Ortada bir yenilgi var. ileriki günlerde ise karanlık var, hesap sorması gerekenlerin hesap vereceği dönem başladı bile. Yakışmaz sosyal demokratım diyenlere Sosyal demokrasinin temel ilkelerini bilmemek, , bildiği halde gereğini yapmayanlar ilkelere ihanet etmiş olurlar. Muharrem Beyin yüksek performansı göstermesine rağmen parti olarak istediğiniz sonucu alamamışsanız suçlu seçmen değil, çalışmış gibi görünen yöneticilerinizdir. Kim nerede ne gibi eksik yaptıysa hesap sormalısınız. Bunu yapmayan kim olursa olsun başkan olabilir ama lider olamaz… İlk gece gereği yapılsaydı ne parti yıpranacaktı ne de birileri avukatlığa soyunacaktı. "Olmuyor, benimle buraya kadar, esen rüzgarı görüyorum" diyemiyorsanız, bu koltuk sevdalılığının adı belli “diktatörlük” özgürlüklerden yana olanlar diktatörlüğe neden oy versin? bir daha oy neden kullansın?
 
Mevcut kadrolarla CHP’nin genel seçimlerdeki hezimeti yerel seçimlerde Osmanlı’nın çöküşünden farksız olmaz… CHP’nin Sayın genel başkanı yorgun olabilir, yanılabilir ama önümüzde bir yerel seçim var, yardımcıları bu konuları hemen şimdi masaya yatırmalı. Çalışmadan, üretmeden genel seçimlerde alınan sonuç birilerine göre iyi olabilir ama alınan oylar emeksiz oylardır. Sol anlayış ve düşünce ”Emeksiz kazanımlar kazanım değildir” İslami anlayışa göre bu alınan oylar az olmasına rağmen, harama bulaşmayanların oyu olmasına rağmen sorumlulardan, sebep olanlardan hesap sorulmuyorsa haramdır.
  #CHP Değişirse Türkiye Değişir# önce genel başkan, sonra tüm örgütte bir değişim olursa Türkiye Değişir, CHP iktidar olur. Muharrem İnce Bu işi başlattı, estirdiği fırtınayla CHP silkindi, hareket başladı bile. CHP kadroları neyi bekliyor? Akıllı köprünün sağlam olup olmadığının hesabını yaparken, deli köprüyü hesap yapmadan geçti. Bizden söylemesi.    

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli