CHP'NİN YALANCILARINA ORUÇREİS MAHALLESİNDEN İSYAN

CHP

21 Haziran 2021 Tarihinde Esenler Oruçreis Mahalle halkına söz veren CHP Eski İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, verdiği sözün arkasında durmadığını söyleyen mahalleliler isyan ediyor. Mahalleli, Kaftancıoğlu&rsqu

  • Kentsel dönüşüm kapsamında Esenler Oruçreis Parkının yıkımına başladığı Haziran 2021’de Esenlerin muhalefet partileri ortalığı birbirine katmıştı. Öyle ki CHP Esenler ilçe başkanı ve yönetimi yıkımı gerçekleşecek olan parkın içine çadır kurarak eylem yapmış ve vatandaşlara “parkı yıktırmayacağız” İl başkanı Kaftancıoğlu’nu alana çağırarak mahalleliye havada, karada uçan, kaçan sözler vermiştiler.  

KAFTANCIOĞLU: KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ DEMİŞTİ- YALAN MI SÖYLEMİŞTİ
CHP Esenler ilçe Başkanının yalancı olduğunu bile bile Kaftancıoğlu, Oruçreis halkına böyle söz vermişti…
Kaftancıoğlu: Ben bu mahalleyi sokak sokak bilirim, insanlarını bire bir tanırım. İçerisinde yaklaşık 200’e yakın ağaç bulunan tek yeşil alanını oldubittiyle dönüştürülmeye veya yok edilmeye çalışıldığını İlçe Başkanımızdan öğrendim.  Değerli Oruç Reis Mahallesinin sakinleri ve değerli çocukları siyaset niye yapılır? Hangi partiden olursanız olun amacı vatandaşa hizmettir. Burada Esenler Belediyesinin yetkilileri var ve kendileriyle de konuşup bilgi alacağım. Siyasilerimizin görevi yeşil alanları arttırmaktır, yok etmek değil.

VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRMEYENLERE NE DENİR?
  • Şimdi İstanbul’da bir deprem riski var mı? Var. Kentsel dönüşüm ihtiyacı var mı? Var. Sizlerin güvenli evlerde en uygun koşullarda yaşamaya hakkınız var mı? Var. Ama bunu yaparken planlı, programlı sizleri de dinleyen, sizlerin de fikrini alan bir yönetim olması gerekir. Eğer bu yeşil alan dönüşüme katılacaksa aynısı veya daha çoğu aynı yerde yapılması gerekir. Bu yeşil alan kaldırılarak biz size başka bir mahallede yeşil alan yaptık denmesini kabul etmiyoruz. Tamam, yeni bir yeşil alan oluşturulması kıymetli ama buradaki çocuklar oraya gidemez ki. Yerinde dönüşüm dediğimiz olay tamda bu açıkçası. Bizde siyasi partiler olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa onu yapacağız. Bu konunun da takipçiyiz. Siz hiç merak etmeyin” sözünü vermişti ama o gün bugün mahalleye ne gelen var ne giden...
KARATAŞ: ORUÇREİS MAHALLESİ, TOPLAM 1.924.816 M² YEŞİL ALANA KAVUŞACAKTIR...demişti 

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş, İl Başkanı Kaftancıoğlu ve basın mensuplarına şu açıklamayı yapmıştı;

“Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi ile Oruçreis Mahallesi’ndeki yeşil alan miktarı (Millet Bahçesi hariç) 25 kat artıyor. Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesi de (1.800.000 m²) yine Oruçreis Mahallesi’nde yapılacak. Ben bunun sözünü sizlere veriyorum.
Bakın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı/TOKİ ile Esenler Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi, Oruçreis Mahallesi’nde etaplar halinde tüm hızıyla devam ediyor.
  • Gerçekten Oruçreis mahallesinde işler böylemi yürüyor…yoksa mahalleli yalan mı söylüyor veya mahallelinin dediği gibi gerçekten CHP il Başkanı ve İlçe başkanı birer sahtekar, düzenbaz ve yalancı mı?…Tüm bu soruların cevabını  kamuoyu merakla bekliyor. Tabii ki söz veren CHP’lilerde yürek varsa… Ahlak ve vicdan varsa Oruçreis mahalle sakinlerine açıklama yaparlar.
  • Biz takipçisi olacağız ve kimlerin ahlaksız olduğunu ve yalan söylediğini yazacağız…


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli