CHP Bu Ülkeyi Kurmasaydı Senin İsmin Okunmazdı.

CHP  Bu Ülkeyi Kurmasaydı Senin İsmin Okunmazdı.

CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden, Esenler Belediye Başkanı ile birlikte bulunduğu bir iftar sofrasında ‘Ramazan ayı ibadet ayıdır, şov yapma ve siyaset yapma ayı değildir, bu sofralar reklam ve siyasi propaganda yapma ye

CHP Bu Ülkeyi Kurmasaydı Senin İsmin Okunmazdı.

CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden, Esenler Belediye Başkanı ile birlikte bulunduğu bir iftar sofrasında ‘Ramazan ayı ibadet ayıdır, şov yapma ve siyaset yapma ayı değildir, bu sofralar reklam ve siyasi propaganda yapma yeri de olmamalıdır” dediğini belirterek açıklamalarda bulundu:

“Toplumumuzu birleştiren, kaynaştıran bir çok isimlerimiz mevcutken, Belediye Başkanı Esenler’de Anadolu’yu mayalayanlar adı altında bir çok ismi ağırladı. Panolara bakılınca görülen isimler içinde ne yazık ki bu Cumhuriyeti kuranlardan ve şehit düşenlerden kimseyi göremiyoruz.

Meydana bakıldığında bir taraf dua kapısı, bir taraf ise bereket kapısı olarak giriş ve çıkışlar belediyece tutulmuş. Halbuki bu kapılar yerine, özgürlük, demokrasi ve barış, Ramazan’ın özüne uygun yardımlaşma ve dayanışma kapıları olabilirdi. Bu gün İslam ülkelerinde yaşananlara bakılınca bu isim konusunda da haklılığımız ortaya çıkar.

Esenler’de bu yıl gereken ölçülerde yardımlaşma ve dayanışmayı göremedik. Yanlı, yandaş ve taraf olanlar için Ramazan iyi geçti ama geniş halk yığınları için durum hiç de iç açıcı değil. İşte biz oralara gittik, o insanlarımızı ziyaret ettik.

Yapmış oldukları etkinliklerle Ramazanı cümbüşe çevirdiler.
Diyanet işleri başkanının söylediği gibi bunlar bu güzel ayı, bu mübarek ayı yapmış oldukları etkinliklerle cümbüşe çevirdiler. Ezanla, namazla şarkı ve türküleri ses kirliliği yaratacak biçimde birbirine karıştırdılar. Ramazan ayının; dua, ibadet ve yaratana yakarma ayı olduğunu unuttular. İftardan sahura kadar yiyip içme biçimine döndürdüler Ramazan’ı. Ne bu Ramazan eski Ramazanlara benzedi ne de din kutsal mekan ve vicdanlarda yaşatıldı. Bizim bildiğimiz ve bize alimlerin öğrettiği din maalesef bu değil. Sokaklarda verilen iftarlara bir diyeceğimiz yok. Ama bunun finansmanını kim sağlıyor. İftarları hayırseverlerin verdiği söyleniyor, sonradan ise bu iftar maliyetleri belediye bütçesinden ödeniyor. Tüm Ramazan ayı için televizyon organizasyon ve diğer masrafların trilyonları bulduğu söyleniyor. Yazık değil mi bu milletin parası çar çur ediliyor.

Belediye Başkanı, kendisinin yapmadığı şeyleri de görev alanı içindeymişçesine yaptım ettim diye iftar iftar gezerek anlatıyor. İlgili Bakanlıkların ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı her şeyi en küçük projeden en büyük projeye kadar sahiplenerek ben yaptım diyor. Bakıyoruz yapıldı denilen 400 projesine elle tutulur üç beş projesi bile yok. Günlerce arasan bulamazsın. Ayrıca kendi acizliğini görmeden Esenler’i bırakıp ülke siyasetine soyunuyor. Bu ülkede CHP taş taş üstüne koymadı diyor. Mübarek adam CHP  bu ülkeyi kurmasaydı senin ismin okunmazdı. Adıyaman’dan gelip Esenler’de Belediye Başkanı olabilir miydin? Kendisini biraz ilkeli ve dürüst olmaya ve olaylara seviyeli yaklaşmaya davet ediyorum.

Şimdi kendi yaptıklarına bile itiraz etmeye başladılar. Kendi planlarını şikayet ediyorlar. Yakında yerel seçimler var. Bunlar korkarım beş yıl içinde yaptıklarını da toplumda tutmamış ise çıkar inkar ederler, bunları CHP yapmıştı derler.

Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar.
Bunlar kendilerini çok iyi Müslüman görüyorlar ve kendilerini öyle zannediyorlar. Şu Dörtyol Meydanı’nda dernek ziyaretlerine bakıldığında hiç de öyle olmadıkları aşikar. Bunlar sadece kendilerine Müslümanlar. Derneklerin sunduğu ikramları izleyen halkımıza aldırmadan, duygusuzca yandaşları ile bölüşüyorlar, afiyetle yiyorlar. Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar sözü boşuna söylenmemiş olsa gerek.
Biz de bir çok milletvekillerimizle Dörtyol Meydanı’nda dernek ziyaretleri gerçekleşirdik. Ama ziyaretlerimizde aşırı şovdan kaçınarak ve dernek stantlarında olan başkan ve yöneticilerin kısa sürede dertlerini dinledik. Hayırlı ramazanlar dileyerek, Ramazan Bayramlarını da kutlayarak söyleşiler yaptık.
 
Yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle Ramazan’dan sonra seçime yönelik çalışmalarımızı daha da artıracağız. Adaylaşmalarımız devam ediyor. Kesin aday belirlemeleri yapıldıktan sonra son günlerde sallanan AKP iktidarını yıkacak kadrolarla yeni yöntem ve söylemlerle halkımızın önün çıkacağız. Ve doğruları anlatacağız, bu yalan ve korku saltanatının bitmesi için yollara düşeceğiz. Ana akım medya devamlı kafa karışıklığına neden oluyor. Partimizin İl ve İlçeler düzeyinde başkan adayı sorunu yoktur. Bir çok ilçemizde onlarca aday adayı vardır. Esenler’e gelince; Eylül ayında sürpriz bir adayla seçim startı vereceğiz.
Yoksulun, işsizin rahat edeceği bir düzeni kuracağımızdan Demokrasinin tüm kurallarını uygulayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalı,  halkımız bize güvensin ve inanarak oy versin.

Bu vesileyle halkımızın, Esenler’lilerin ve İslam Alemi’nin Ramazan Bayramını kutluyor, barış ve özgürlükler getirmesini temenni ediyorum…
 

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı