CHP ve Saadetten AKP Anayasasına Hayır!

CHP ve Saadetten AKP Anayasasına Hayır!

CHP Esenler ilce Başkanı Bülent Ütebay partilileri ile Saadet Partisi Esenler ilce başkanı Tuğrul Yalçınkaya’yı ilce merkezinde ziyaret etti. Her iki ilce başkanı, Anayasa değişikliğine neden ‘’Evet’&rs

CHP ve Saadetten AKP Anayasasına Hayır!
 
CHP Esenler ilce Başkanı Bülent Ütebay partilileri ile Saadet Partisi Esenler ilce başkanı Tuğrul Yalçınkaya’yı ilce merkezinde ziyaret etti. Her iki ilce başkanı, Anayasa değişikliğine neden ‘’Evet’’denilmeyeceğini ve tek adam rejimine “HAYIR” diyecekleri konusunu görüştüler.
 
Toplantıda SP İlce Başkanı Tuğrul Yalçınkaya,‘’Bu millet AKP’ye çok güvendi ve ülkemizi ayrıştırsın, terörü beslesin diye oy vermedi. Zor bir süreçten geçerken neden Başkanlık sistem için inat ediyorlar. Cumhurbaşkanı Anayasadaki yeminine Sadık kalmalı ve her vatandaşına eşit davranmalıdır. Kendilerine sormak lazım, 15 yıldır hangi sivil anayasayı getirdiniz de karşı olundu. 12 Eylül anayasasını değiştireceğiz diye tüm yetkilerin bir adamda toplanması “ben bilirim, ben ne dersem onu kabulleneceksiniz” dayatmasını ve kuvvetler ayrılığının ortadan kaldırılmasını kabullenmediğimiz için “HAYIR” diyeceğiz. Bizler SP olarak halkımızın menfaatlerine aykırı olan “OHAL” anayasası değişikliğine itiraz ediyoruz. Meselemiz Erdoğan veya şahıslar değil milletimizin geleceği ve ülkemizin bekasıdır’’ dedi.
 
CHP Esenler İlce başkanı Bülent Ütebayise, “anayasa değişikliğine tüm gücümüzle hayır diyeceğiz.  Halkımıza inanıyoruz ve güveniyoruz bu darbe anayasasına ve diktatörlüğe geçit vermeyecektir. Halkımız kendisine en yakışan Parlamenter sistemden vazgeçmeyecektir, Ulu önder Atatürk’ün bizlere armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağız. Ülkemizi bölmeye yönelik olan bu değişikliğe asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı