CHP ve İBB Karıştı AĞAÇ A.Ş işçileri greve?

CHP ve İBB Karıştı AĞAÇ A.Ş işçileri greve?

Ekonomik kriz, zamlar, hayat pahalılığı derken bu seferde İBB’de işçi kıyımı başladı. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı AĞAÇ A.Ş'de grev kararı aldı.

Bugün grev kararı alan işçiler, sloganlarla, yağan yağmura aldırış etmeden önce CHP İstanbul il başkanlığına yürüyüşe geçtiler, sonra ise İBB’nin önünde basın açıklaması yapacaklarını söylediler.
  • Gazetemizi arayan ve video gönderen işçiler, yapılan açıklamada şu ifadelerei kullandılar: "bizleri ücretli köle yapanlara karşı ve alın terimizi gasp edenlere karşı sesimizi yükseltmek, haklarımızı söke söke almak için ve alın terimizi gasp edenlere karşı sesimizi duymak istemeyenlere duyurmak için alanlarda haykırma kararı aldık. Her şey çok güzel olacak dediler ama her şey bırakın güzel olmasını her şey emek gaspı oldu. Sayın İmamoğlu ve CHP İl başkanlığı her şeyin kimler için güzel olacağını açıklamasını  bekliyoruz.

sosyal belediyecilik yapıyoruz diyenler, bu mu sizin sosyal belediyeciliğiniz, emek gaspı yapmak, işçileri önce işe alıp sonra köleleştirmek mi sosyal belediyecilik. Sizlerin AKP’nin işçi düşmanlığından ne farkınız var?  Bizler hakkımızı aramak için sesimizi çıkarttığımızda her türelü baskı ve tehditlerle karşı karşıya kalıyoruz. Bizlere mobbing uygulanıyor…

CHP il başkanına soracağız, Saraçhane’de haykıracağız; Sosyal belediyecilik, belediye işçileri için de sosyal belediyeciliktir, ama siz yandaş kayırmacılığına devam ederek faşizm uyguluyorsunuz” diye sözlerine devam ettiler. "


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli