Tarih: 15.07.2012 15:47

CHP liderine İstanbul desteği

Facebook Twitter Linked-in

Hüseyin Koç /7-24esenlerhaber


CHP liderine İstanbul desteği

İstanbul Örgütü ve İstanbul Kurultay Delegeleri Kılıçdaroğlu’na desteklerini açıkladı.
CHP 34. Olagan Kurultayı öncesinde CHP İstanbul Örgütü ve İstanbul Kurultay Delegeleri, ortak bir metinle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteklerini açıkladı. 

PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIYACAK DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN KILIÇDAROĞLU’NUN YANINDAYIZ


Partimizin ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Altı Ok’undan biri olarak benimsediği; sürekli bir değişimi ve yenileşmeyi simgeleyen devrimcilik ilkesi, Türkiye’nin kurtuluşunda, kuruluşunda ve temel değişimlerinde en önemli faktör olmuştur.


Partimizin devrimcilik ilkesi doğrultusundaki değişim hareketi bugün de devam ediyor. 

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde partimizin ilkelerinde, anlayışında ve geçmişinde var olan devrimcilik ilkesine bağlı bu değişim ve yenileşme hareketi, yeni bir ivme kazandı. 

Günümüz koşullarında Cumhuriyet Halk Partisi, statükoya karşı değişimi, yasaklara karşı özgürlüğü, devletle ilişkisinde halkın önceliklerini, sermayenin karşısında emeğin hakkını, bireyin yalnızlaştırılmasına karşı dayanışmayı, şiddete karşı insan haklarını, her türden ötekileştirmeye karşı eşitliği, savaş çığırtkanlarına karşı barışı savunan bir partidir. 

Partimiz, özellikle son dönemde çözümsüz sorun olarak görülen Kürt sorununun çözülmesi için bir yöntem geliştirmiş ve bunu kamuoyuyla paylaşmıştır. 

Bugünün CHP’si parasız eğitim isteyen gençlerimizin, HES’lere karşı direnen Leyla’ların, emek mücadelesi veren işçilerimizin yanındadır.

CHP İstanbul Örgütü olarak, partimizdeki bu yöndeki değişiminin tarafıyız ve yanındayız. 

17-18 Temmuz’da gerçekleştireceğimiz 34. Olağan Kurultayımız, Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli üç seçimi örgütleyecek kadroları belirleyecektir. 

Bizler bu kadroların, partimizdeki değişim / yenileşme süreciyle uyumlu ve bu yenileşme sonunda partimizi iktidara taşıyacak kadrolar olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda Kurultayımızın çarşaf listeyle gerçekleştirilecek olması, örgüt iradesinin kadrolarımızın seçimine yansıması açısından önem arz etmektedir. 

Seçilecek bu kadrolar, Türkiye’nin temel sorunlarına yönelik partimizin cesur çözüm önerileri sunmasının önünü açmalıdır. Partimiz, programıyla uyumlu sosyal demokrat bir omurgada ilerlemelidir. 

Önümüzdeki dönemde tüm Cumhuriyet Halk Partililer için dışa dönük mücadele esas olmalı. Bu sebeple parti disiplini öne çıkarılmalı, “içerde çok seslilik, dışarıda ortak ses” anlayışı egemen olmalıdır. 

Dışa dönük bu mücadelede, siyaseti seçim dönemleriyle sınırlı bir faaliyet olarak görmeyeceğiz. CHP İstanbul Örgütü olarak hak arama mücadelesini, yurttaşlarımızın demokrasi, özgürlük ve daha iyi bir yaşam taleplerini insanın olduğu her yerde daha yüksek bir sesle dile getireceğiz. 

Bu bakışla, partimizdeki değişimin ve yenileşmenin önünü açan ve liderliğini yapan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —