Tarih: 07.06.2012 22:23

CHP kurultayına ayar

Facebook Twitter Linked-in

Hüseyin Koç /7-24esenlerhaber


CHP kurultayına ayar

 

CHP MYK, daha önce 14-15 Temmuz olarak belirlediği kurultay tarihini hafta içi bir günde yapma kararı alarak 17-18 Temmuz olarak belirledi. 14-15 temmuz tarihlerinde Ankara Arena’nın dolu olması, bir hafta sonrası olan 21-22 Temmuz tarihlerinin de Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle kurultay hafta içi yapılacak.

CHP Parti Meclisi dün toplanarak kurultay takvimini belirledi. 80 kişilik PM son toplantısını kurultaydan 2 gün önce yapacak. CHP kurultayının ardından belirlenecek yeni PM 60 kişi ile görev yapacak. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı terör sorunu açılımında komisyon önerisi çıkışı nedeniyle özellikle Doğu ve Güneydoğu örgütlerinden tebrik ve teşekkür mesajlarının gönderildiği bilgisi de PM’de CHP liderine bildirildi. PM toplantısında bazı PM üyelerinin “her mikrofona açıklama yapılmasın” dedikleri de ifade edildi.

Diyarbakır’a atama

CHP’de Hatay ile birlikte sorunlu illerden olan Diyarbakır İl Başkanlığı’na önceki günkü MYK’da Haşim Özkoyuncu’nun atanmasına karar verildi. Mahkemelik olan Diyarbakır İl Kongresi’nin kurultaya kadar yapılamaması gündeme gelmişti. Özkoyuncu’nun birkaç gün içinde kongreyi yaparak delege seçimini kurultaya yetiştirmesi planlanıyor.






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —