CHP kongreleri tehlikede

CHP kongreleri tehlikede

Kadıköy'den sonra Ümraniye seçimleri de ertelendi. Peki bu karar ne anlama geliyor?



Kadıköy'den sonra Ümraniye seçimleri de ertelendi. Peki bu karar ne anlama geliyor?

Ümraniye İlçe Seçim Kurulu, cumartesi günü yapılması planlanan CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı seçimini erteledi. Seçim Kurulu, "Genel merkezin yaptığı atamalar tüzüğe aykırı. Atama yapıldıktan sonra 30 gün içinde seçim yapılması gerekiyordu. Bu yapılmadığı için kongreye gidemezsiniz" dedi.

CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı için cumartesi günü yapılacak olan seçime İlçe Seçim Kurulu'ndan engel... Seçim Kurulu, Ramazan Araç, Selçuk Gözel ve Bahri Yılmaz'ın yaptığı başvuru sonucu, Ümraniye İlçe Başkanlığı seçimini erteledi. Şinasi Öktem'e yakınlığıyla bilinen üç ismin yaptığı başvuruyu değerlendiren Seçim Kurulu, genel merkezin yaptığı atamaların tüzüğe aykırı olduğu yönünde karar verdi. İlçe Seçim Kurulu kararında şu görüşleri ortaya koydu:
"CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı'na genel merkez tarafından atama yapılmasına rağmen, tüzüğe uygun davranılmamıştır. Tüzükte, görevden alınan kurullar varsa, 30 gün içinde seçim yapılır ve yeni kurul oluşturulur, diyor. Buna rağmen, atama yapıldığı halde, ilçe seçimi yerine getirilmemiştir. Yapılan işlemler tüzüğe aykırı olduğu için, kongrenin cumartesi günü yapılabilmesi olanak dâhilinde değildir."

Bu kararla birlikte, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın İl Seçim Kurulu'na itiraz edeceği belirtildi. Öte yandan, İstanbul'da görev yapan CHP'nin eski bir İl Yöneticisi ise www.gercekgundem.com 'a şöyle konuştu:
"İl Başkanlığı itiraz etse de sonuç değişmez. Bu kararın emsali Kadıköy'de var. Kadıköy İlçe Seçim Kurulu, Kadıköy Kongresi'ni iptal etti. Buna benzer gerekçeleri gösterdi. Şu an İstanbul'da görevden alınan ilçe başkanlıklarının hiçbirinde seçim yapılamaz. Bu karar emsal oldu. Hatta bu gidişle İl Başkanlığı seçimi bile tehlikeye girer. Bir akil adamın devreye girip bu sorunu çözmesi gerekiyor. Bu emsal karar, tüm illere dağıtıldı. Görevden alınan il başkanları da mahkemeye giderse, genel başkanlık seçimi bile tehlikeye girer. 40'ın üzerinde il görevden alındı. Görevden alınan başkanlar il kongrelerini durdurursa, genel başkan seçimi de yapılamaz.



  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli