CHP Sultangazi örgütü ayakta

CHP Sultangazi örgütü ayakta

Vezneciler Patlamasında Şehit Düşen iki Polis Memurunun cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Fatih Cami’inde yapılan protesto gösterileri CHP Sultangazi İlçe Binasında ya

CHP Sultangazi örgütü ayakta

Vezneciler Patlamasında Şehit Düşen iki Polis Memurunun cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Fatih Cami’inde yapılan protesto gösterileri CHP Sultangazi İlçe Binasında yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.


Basın açıklamasını İlçe Örgütü adına İlçe Başkanı Mustafa Tiryakioğlu yaptı. Başkan Tiryakioğlu “ Genel Başkanımızın arkasındayız, onunlayız ve saldırıyı kınıyoruz.” dedi.  Basın açıklamasına Sultangazi’nin Yerel Medya mensupları , CHP İl Başkan Yardımcısı Veli Çoşkun, İlçe Başkan Yardımcıları Ali Şahin Ali Çelik, Bezat Ünal, Sibel Pamukçu, Yılmaz Akdağ ve Murat Poyraz,  CHP Grup Başkan Vekil Sait Coşkunoğlu, Meclis Üyesi İmam Koçak, Mahalle Birim Başkanları Ali Bolat ve Müslüm Şahin, gençlik, kadın kolları ve çok sayıda partili katıldı.


“Bunlar normal insanlar değildi “
Başkan Tiryakioğlu şu şekilde konuştu : “ İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayını tebrik ederek sözlerime başlamak istiyorum. Dün kötü bir vaka yaşandı. Veznecilerde bir terör olayı yaşandı. 6’sı Şehit Polis Memurumuz olmak üzere 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Her ölüm olayından sonra ölenlere rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Şehitlerimiz vardı. Biz bugün ele ele verelim dedik. Bu kaos ortamından hep birlikte çıkmamız gerekir diye düşünüyorum. Şehitlerimiz cenazesi için bugün Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu Fatih Cami’ine gitti. Şehit polis memurlarını sonsuzluğa uğurlamak için oradaydık. Orada insanlığa yakışmayacak bir kısım kişiler eylemlerde bulundular. Bu eylemleri esef ile kınıyoruz. O törende insanların el ele vermesi gerekirken saldırının adresi belli olan Genel Başkanımıza karşı eylemde bulunulmuştur. Gerek çelengi konulduğu sırada gerek ise Genel Başkanımıza tepki gösterdiler. Bunlar 8-10 kişilik bir gruptu. Bunlar normal insanlar değildi. Biz bu saldırıların arkasında bazı güçlerin olduğunu düşünüyoruz. Bu saldırıları şiddet ile kınıyoruz. Ülkemizin aydınlık insanları Genel Başkanımızın arkasındadır. Bu saldırılar haddini aştı. Cenaze namazı esnasında bir şahıs Başbakanın, Bakanların olduğu bir sırada Genel Başkanımızın önüne boş mermi kovanı attı. Başta muhalefet partisi olmak üzere herkesi sindirmek istiyorlar. Biz kendisinin arkasındayız. Bize yönelik fiziki bir saldırı olmadı ancak diğer ilçelerden gelen başkanlarımıza saldırılar oldu. Bize saldırılmak istendi. Partililerimiz karşı durucu tavır takınılsaydı, izdiham olurdu, biz Genel Başkanımıza yaklaştırmamaya çalıştık ve bunun dışında kendisini sağa salim alandan çıkarttık. “
 
Basın açıklamasından sonra toplantı salonunu terk etmeyen CHP Sultangazi İlçe Örgütü Mensupları Yönetim kadrosu ile kendi aralarında olaya dair fikir alışverişi yaptı.

 İstanbul Manşet




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı