CHP Şişli'ye Kayyum Atandı/ Tasfiyeler Başladı

CHP Şişli

CHP’de Kayyımlar Başladı AKP’nin Gösterdiği Yola Girdi CHP Krizlerin partisi oldu, AKP’nin yolunda ilerliyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı, Veli Çellik Başkanlığı'ndaki CHP Şişli İlçe yönetimini

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu başkanlığındaki CHP İl Yönetim Kurulu, dün gece geç saatlerde gerçekleştirilen toplantının ardından, oy birliği ile CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik ve yönetim kurulunu görevden alarak kayyum atandı. Yaklaşan kongre sürecinde karşı aday çıkabileceği endişesiyle atılan bu adım, AKP’nin kayyum uygulaması kervanına CHP’ninde katıldığı şeklinde nitelendirildi.

10 Aralıkçılar'ın yıldızı Oğuz Kaan Salıcı mı, Genel Merkezci Canan mı…?
Kongreye gidiş sürecinde yapılan bu uygulama oldukça manidar ancak HDP'li Belediye Başkanlarının görevden alınıp yerine kayyum atanmasına en fazla tepki Canan Kaftancıoğlu Başkanlığı'ndaki CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan gelmişti. 
 
KENDİSİNE RAKİP ÇIKARABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ PARTİLİLERİ TASFİYE YAPIYOR
CHP’de siyaset yapmak isteyen ve bir yerlere aday olmak isteyen partililer kaygılı ve bir o kadarda kızgın, “ Sayın il başkanı atanan kayyımla diktatörlük kurmak istiyor. Bıraksın Şişli ile uğraşmayı, başarısız olan, seçim kazanamayan, kendisine saygı duymayan, küfürler yapan, partiyi küçük düşüren ilçe başkanlarına neden dokunamıyor. Onların ağababaları var herhalde. İl başkanı bu kararı alamaz, ona egemenler “Siyaseti ve adaleti katletme görevi vermiş” yukarıdan talimat alan Canan Kaftancıoğlu, onlar ne derse o olur anlayışını parti içinde egemen kılmak için görevlendirilmiş olduğunu anladık.  Canan Kaftancıoğlu, kendisine rakip çıkarabileceğini düşündüğü partilileri tasfiye yapıyor, bu yapılan işi demokrasi ile bağdaştırmaya kalkışırsa şaşırmayacağız çünkü bu kafa yapısında olanlarda başka bir şey beklenilmez” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli