CHP Örgütünden Kılıçdaroğlu'na: Eylem yapacaksan adam gibi yap!

CHP Örgütünden Kılıçdaroğlu

Evinin Elektriği Kesilen CHP Genel Başkanına örgütten büyük tepki geldi, “Halka önderlik direnilerek faşizme karşı direnilerek yapılır. Halka direniş örneği gösterilir. Halkın temel hakkı olan kamunun s

CHP’NİN PISIRIK GENEL BAŞKANI VE SELVİ HANIM BÖYLE DEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir" dedi.


Selvi Kılıçdaroğlu, "Biz ödeyemeyecek durumda değildik. Ama 4 milyon aile var elektriği kesilen. Onlarla dayanışma içinde olalım dedik. İdare edeceğiz önemli değil" 

  •  





     
 
 
  • ÖRGÜT BÖYLE DİYOR VE SOSYAL MEDYA TEPKİLİLERİ…

    Eee, sonuç ne, eylemmiş. Direniş elektrik kesmeye geleni eve sokmamaktır. Birde direnişmiş, bizim zekamızla dalga mı geçiliyor.

     

    Halka önderlik direnilerek faşizme karşı direnilerek yapılır. Halka direniş örneği gösterilir. Halkın temel hakkı olan kamunun sağlaması gereken bir hakkı kimse gasp edememelidir. Genel başkanımız bunu elektriğini kestirmemekte gösterip halka önderlik yapmalıdır. Bence bunu göstermenin tam zamanıdır, halka faşizmin dayattığı kabul etmeyerek yeneceksiniz in gösterilmesidir. Halka direnişin gücünün baskıları yeneceğinin gösterilmesidir.

     

    Kısaca halkın üzerinde oluşturulan korkuların dağıtılması gerekiyor. Sistemin yenilmez olmadığını, mağlup düşürülebileceğini göstermek gerekiyor. Bunu da öncelikle önderlik yaparak muhalefet liderleri göstermelidir.

  • Genel başkanı örgüt yalnız bırakmadı. Arkadaşların da değindiği gibi tam aksine Gn.Bşk. aman kimseyi sokağa çıkarmayalım, kimsenin burnu kanamasın tarzında tavırları oldu. Ancak burun kanamasın derken, her alanda Halkın canına okudular. Bu gidişle sosyal patlamaya varan sonuç doğurabileceğini hiç biri düşünemiyor. Arada bir bireysel eylemle örneğin elektriğimi ödemiyorum diyerek toplumun gazını alıyor. Gelinen noktada her şey ortada. İçi boş etkisi olmayan yararsız eylem. Tek adam şahsım devleti can yakmaya devam ediyor. Yapılan bu tür cılız eylemler de yapıldığı ile kalıyor.
  • Eylemler yapılamaz ise oluşturulan strateji gözden geçirilmelidir.

  • KILIÇDAROĞLU TEK ADAMLIĞA SOYUNMUŞ
    Bir örgütte veya yapıda önce eylemin alt yapısı oluşturulur, sonra eylem koordine edilerek örgütlenir. Akşam yattım sabah kalktım aklıma şu geldi yapıyorum ile eylem yapılamaz. CHP örgütlerinin herhangi bir eylem için hazır edilmesi görevi genel merkezin dolayısıyla genel başkanındır, Bu eyliliğe yönelik politikalar ve stratejiler belirlemek genel merkezin görevidir. Dağa sonra oluşturulan stratejiye göre eylem planlanır ve koordine edilir. Yapmak olsun nasıl olursa olsun şeklinde eylem kararı alınıp uygulama yapılamaz. Yapılırsa fiyasko olur.

     

NE OLMUŞTU?
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'düşük faiz' politikası ve hükümet ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bu doğrultuda attığı adımlar, Türkiye'de hayat pahalılığını özellikle geçtiğimiz eylül ayından itibaren gözle görülür şekilde artırmıştı. Buna rağmen ocak ayında 'kademeli tarife' adı altında elektriğe kademeli olarak yüzde 50 ila yüzde 125 arasında zam yapılması, ana muhalefet partisi için 'bardağı taşırmıştı.'
Ülkenin çeşitli yerlerinde yurttaşlar protestolar düzenlerken, Kılıçdaroğlu 'Erdoğan zamları geri çekinceye kadar' hiçbir faturasını ödemeyeceğini duyurmuştu.


 
 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı