CHP Meclis Üyeleri Belediye Tesisleri İşletenlerini Uyardı

CHP Meclis Üyeleri Belediye Tesisleri İşletenlerini Uyardı

CHP Esenler Belediye Meclis Üyelerinden Mustafa Usta ve Kemal Şahin Belediye'nin bünyesinde faaliyet gösteren işletmelerin genel işleyişleri hakkında incelemeler yapmak üzere sahaya indiler

CHP Meclis Üyeleri Belediye Tesisleri İşletenlerini Uyardı
 
CHP Esenler Belediye meclis üyelerinden Mustafa Usta ve Kemal Şahin Belediye'nin bünyesinde faaliyet gösteren işletmelerin genel işleyişleri hakkında incelemeler yapmak üzere sahaya indiler.
 
CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Usta ve Şahin, ilk incelemeye ve bilgi edinmeye Geri Dönüşüm Tesisi'nden başladılar. Meclis üyeleri sabah saatlerinde tesiste yaptıkları incelemede burada çalışan işçilerin çalışma koşullarını ve zorluklarını yerinde görerek notlar aldılar. Bu incelemeler sırasında meclis üyelerinin yanlarına gelen işletme müdürü Zafer Enginkaya ve şirket ortaklarından Hüseyin Aydın, meclis üyelerine daha kapsamlı bilgi verebilmek için şirket ofisine davet etti. Burada yapılan karşılıklı fikir alışverişinde meclis üyelerinin sordukları sorulara cevap verdiler.
    
Şahin ve Ustanın, Hüseyin Aydın’a Tesisinizde yabancı işçi çalıştırdığınız konusunda duyumlar aldık bu konuda bizlere bilgi verir misiniz? Aynı zamanda tesisin işleyişi hakkında, yani buradan Esenler halkının menfaati konusunda ne gibi çalışmalar yapılıyor bizlere bilgi vermenizi istiyoruz” şeklinde sorular yönelttiler.

Suriyeli birkaç kişiyi bir hafta falan çalıştırmıştık”
Aydın, “ Bizler burada asla yabancı işçi çalıştırmıyoruz. Daha önce Suriye’de çıkan olaylardan dolayı ülkemize gelen Suriyeli birkaç kişiyi bir hafta falan çalıştırmıştık. Ancak şimdi böyle bir durum yok. Bizler burada önemli bir iş yapıyoruz çöplerden ekonomimize katkı sağlayarak hizmet ediyoruz. Her yıl geri dönüşümden elde edilen yüz binlerce defteri Esenlerli öğrencilere dağıtan Esenler Belediyesi, bu yıl da aynı geleneği devam ettirecek. Geri Dönüşüm tesislerinde tamamen çöpten ayrıştırılarak elde edilen gelirle satın alınan 260 bin defter, Esenler'deki tüm ilköğretim okulu öğrencilerine dağıtılıyor Bakınız geçen sene Milli eğitim müdürümüzün bizden talep ettiği 260 bin defteri kendilerine verdik, bu senede bizden ne kadar talep ederlerse, taleplerini karşılayacağız.  Günlük 400 ton atığın toplandığı İlçemizde, Ayrıştırma (Geri Dönüşüm) Tesisi şuan itibariyle günlük 20 ton geri dönüşüm gerçekleştirmekte olup, bu rakamın yakın bir zamanda daha yüksek rakamlara çıkarılması için çalışıyoruz” dedi.
 

Pakistanlı kacak işçiler 500 lira karşılığında çalıştığına dair bilgiler altık”
CHP Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin, “Burada Pakistanlı kaçak işçiler 500 lira karşılığında çalıştığına dair bilgiler aldık, CHP’nin işçi ve işçi hakları konusunda duyarlılığını bilmeniz gerekir. Bırakın kaçak işçiyi, bizler taşeronlaşmaya karşı bir kampanya yürütüyoruz, bu konularda hassasız. Şayet böyle bir olaya şahit olursak gereğini yapacağımızdan kimse kuşku duymasın. Bizler seçilmiş meclis üyeleri olarak artık Esenler'de yapılan iyi işlerin yanında yer aldığımız gibi yanlışlarında karşısında olmaya devam edeceğiz. Bizler bundan sonra arkadaşlarımızla birlikte alanlardayız. Tüm iş yerlerinde çalışan insanlarımızın sorunlarını dinleyerek gerekli müdahaleleri yapacağız, ayni zamanda işverenlerimiz’inde sorunlarını dinleyerek çözümler arayacağız. Esenler halkının bize verdiği göreve laik olmak için çalışıyoruz” dedi. 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli