CHP Karanlıkta Islık Çalmaz !

CHP Karanlıkta Islık Çalmaz !

Belediye Meclis toplantısından sonra CHP Belediye Meclis üyesi Hasan Babacan ile yaptığımız söyleşide çarpıcı yanıtlar aldık.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

CHP Karanlıkta Islık Çalmaz !

Belediye Meclis toplantısından sonra CHP Belediye Meclis üyesi Hasan Babacan ile yaptığımız söyleşide çarpıcı yanıtlar aldık.

Halk yaşayacak ki devlet yaşasın..

Babacan, Belediye çalışmalarında önümüze çok ciddi raporlar gelmiyor. Âmâ görüyorsunuz ciddi raporlar geldiğinde ne kadar ciddi muhalefet yaparak olması gerekenleri yerine getiriyoruz. Önümüze gelen komisyon raporlarında bazı gizli bilgiler saklı olduğunu görmekteyiz. Bu gizli sözcükleri siyasi tecrübemizden dolayı çok kolay tespit ediyor ve gerekli muhalefeti de mecliste yapıyoruz. Biz halkımızın aleyhine olan herhangi bir karara karşı çıkar ve yapılabilecek haksızlıklara da muhalefet şerhini koyarak ‘’dik duruşumuzu‘’ sergileriz. Halk yaşayacak ki devlet yaşasın..

Hafta Arası Seçim mi Olur?

Babacan, CHP mahalle delege seçimleri yapıldı. Demokratik mi derseniz .. Hayır! Demokratik olmayan bu seçimlerin yapılmasındaki suçlular ise mevcut İlçe Bşk. ve Yönetim Kuruludur. Yahu! Allah Aşkına hafta ortası seçim mi yapılırmış? CHP nin tarihine baksınlar. Bu güne kadar hafta ortası delege seçimi yapılmış mıdır? Bu anti demokratik bir uygulamadır!

Ben İlçe Bşk. Olsaydım bu uygulamayı bana dayatsalar bile, kesinlikle direnir ve böyle bir seçim yapmazdım. Çok dayatılırsa, buyurun çok biliyorsanız sizler yapın derdim. Geçmişte bizim nasıl direndiğimizi örnekleriyle CHP İlçe tarihine baktığında göreceksiniz. Biz bütün dayatmalara karşı tüm demokratik direncimizi her zaman ortaya koymuşuzdur.

Partimize Yazık ediyorlar!

Bu anlayış nasıl Deniz Baykal ‘ı yıprattıysa şimdiki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu yıpratma anlayışıdır. Siz İlçe Bşk. ve Yöneticileri olarak demokrasiyi tercih etmezseniz partililerin kafasında soru işaretleri bırakmış olursunuz. Neticesinde de partililer Genel Merkeze ve Parti Üst Kurullarına suçlama getirecektir.

Şunu herkes iyi bilmeli ki partimizin üst kurulları kimin yâda kimlerin delege olup olmaması noktasında tasarruf içinde olmamışlardır. Aksine demokrasinin işlemesi kararı içinde olmuşlardır. Partinin tabanına yakışanda bu siyasi tavır olmalıdır.

Ben Esenler de siyaset yapıp meclis üyesi oldum. Ancak bir adres değişikliğinden dolayı belki de birileri bana ‘’ithal ‘’ diyebilir. İlçe Bşk. gerekli müdahaleyi yapmayarak benim gibilerin hülleli kayıt yapmasını beklemesin. Bizim buna ihtiyacımız olmadı, yoktur da!

Sen ve yöneticilerin kısa bir süre de olsa Kadın Kolları Bşk. lığı yapmış bayan avukat kardeşimizi mahallende delege göstermeyip, hatta gençlerimizi ve kadınlarımızı delege yapmayarak bir çırpıda siliyorsan, bu anlayış partiyi büyütmeyecektir. Bu gayretleri aynı zamanda demokrasiden uzaklaşarak insanları partiden uzaklaştırma çabası olarak görmekteyim. Ben bu anti demokratik yapılanmalara her zaman karşıyım. Benim İlçe Bşk. lığım dönemimde kitlesel istifalar bana gelmişti. Ancak ben onları tek tek ikna ederek partimizde kalmalarını sağlamış biriyim.

Ben Emrivaki Aday Olmam!

Önümüzde İlçe Bşk. lığı seçimleri olacak. Bana ‘’aday mısınız ‘’ diye soruyorlar. Ben emrivaki aday olmam! Çünkü ben CHP’li olup o kültürü özümsemiş biriyim. Partili arkadaşlarım bana hangi görevi verirseler kesinlikle bunu parti görevi olarak kabul ederim. Öyle adayım demekle aday olunmaz. Adaylaşma sürecinde bir konsey oluşturulup adayların görüşleri alınmalıdır. Kim bu görevi hak ediyorsa onu adaylaştırır ve emrinde çalışmaya da hazırız.

İade-i İtibarda Bulunacağım!

Bugün esenler de partililerimizin birbirleriyle kavgalı olduğunu biliyorum. Bu kavgayı sevgi ve saygı çerçevesinde aşabiliriz. Bu bilgi ve hoşgörü bende var. Ben adayım demek şu aşamada çok erken bir karardır. Kim aday olur ve seçilirse biz ona saygı duyar desteklerimizi asla esirgemeyiz. Şayet aday olur ve seçilirsem tüm içtenliğimle söylüyorum birçok arkadaşımızı onu re ederek, iade-i itibar da bulunacağım. Bu arkadaşlarımızdan birisi de bayan avukat arkadaşımız olacaktır.

Seçilmiş tüm delege arkadaşlarımızı tebrik ediyor, demokrasinin gelişmesi için sunacakları katkılarını umutla bekliyorum…

 

 

 

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı