CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'den komisyon raporuna şerh

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse

AKP’nin kurdurduğu Meclis‘boşanma komisyonu’nun sunduğu ve içeriğinde uzun yıllar süren mücadeleler sonucu kazanılan kadın ve çocuk haklarını geri alacak önermelerin olduğu rapora şerh koyan CHP&rs

Uzun yıllar süren mücadeleler sonucu kazanılan kadın ve çocuk haklarını geri almayı ‘öneren’ raporda istismar edilen çocukların tecavüzcüleriyle evlendirilmesinden boşanmanın zorlaştırılmasına kadar kadın hareketinin yıllardır mücadele ettiği birçok sorunun devlet politikası haline gelmesi öngörülüyordu. Rapora CHP ve HDP’li komisyon üyeleri muhalefet şerhi koymuştu.


Bugün Meclis’te bir basın açıklaması yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, komisyonun CHP’li üyeleri olarak rapora neden şerh koyduklarını şöyle açıkladı: “Çocuğun istismarcısı ile evlenmesinin yolunu açmak, ne hukuk, adalet, vicdan ile açıklanamaz. Bu nasıl rapor? Çocuk evliliğini önünü açmaktadır. Nasıl olsa Meclis’te çoğunluktayım geçiririm diye düşünülüyor ise bir an önce bu düşüncenizden vazgeçin bizim sizin yasalarınıza kurban edeceğimiz çocuğumuz yok. Derhal raporunuzu geri çekin.”

‘Evliliği değil şiddeti koruyor’

Raporun içeriğine bakıldığında kadınlar ve çocuklar için kabul edilemez hükümler yer aldığını kaydeden Köse,“Raporda, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocuk ile beş yıl boyunca sorunlu ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor. Oysa devletin görevi, çocuklarımızı her türlü istismardan korumak bunun önlemlerini almaktır” dedi. 
“Raporda, şiddet gören kadınlarla ilgili öneriler de kabul edilemez. Şiddet gören kadınlar için koruma tedbirlerini mesai saatleri ile sınırlandırılamaz” diyen Köse şöyle devam etti: ‘Delil getir seni koruyayım’diyemezsin. Bu evliliği korumak değil şiddeti korumaktır. CHP’li komisyon üyeleri, bu rapora şerh koymuştur.” 
 

 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli