CHP İstanbul Sol Kanat Yerel Seçimleri Değerlendirdi

CHP İstanbul Sol Kanat Yerel Seçimleri Değerlendirdi

CHP İstanbul Sol /kanat İstiklal caddesinde Ortak Yaşamı Destekleme Derneğinde üç ana başlıkla toplandı gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıda, 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimleri, CHP’nin kurultay s&uum

“HDP, KÜRTLER VE SOL BİLEŞENLER, DÜŞMAN GÖRÜLÜYOR”
Konuşmacıların genel değerlendirmesinde öne çıkan başlıklar şöyle; “tüm guruplar savaşır, genel başkan galip çıkar. CHP birilerinin söylediği gibi, Yalova ve Sinop’tan yönetilmeyecek ama birilerinin içinde olduğu partimiz Açar Kentten yönetiliyor. Bu kişilerin yüreksizliğinden olacak ki seçimlerde demokratik duruş sergileyen HDP, Kürtler ve sol bileşenler, demokratik oluşumlar bu kişiler tarafından düşman görülüyor” diyenler oldu. Kılıçdaroğlu’nu, İmamoğlu’nu ve İl Başkanı Kaftancıoğlu’nu konuşmalar esnasında eleştirenlerde övenlerde oldu ama olumsuz bakanların sayısı fazlaydı.
 
KONUŞMALARDAN SATIR ARALARI…

Eski Sol Kanat Başkanı Münür Aydın
:  CHP sosyal demokrat bir partidir ama CHP’yi bu anlayıştan savurmak istiyorlar. Biz iktidar olmak istiyoruz ama sol bir ideolojiyle, sol projelerle iktidar olursak başarılı oluruz. Sağ siyasal anlayışın temsilcileri ile kadrolaşmak bize başarı getirmez, oy ise emaneten gelir. Çünkü onların aslı varken suretine itibar etmezler, oy bile vermezler.  Biz iktidar olmak istiyoruz. Sayın il başkanına 4 bin imza ile gittik ve ön seçim istiyoruz dedik, bu imzalarımızı genel merkeze iletin dedik ama sol bir düşüncede olduğunu düşündüğümüz il başkanının solcu olmadığını o gün anladık ve bizleri yanılttı. Kendileri, “ biz önseçim yapmayacağız, ön seçimden çıkan sonuç sağlıklı değil” diyen birisinden demokrasi, adalet ve eşitlik beklemiyoruz” dedi.
 

Beyoğlu ilçesinden eski partili Şahin Özdemir, “S ol/ Kanat partiyi daha sola götürmek isterken, öde yandan bir yapılanma ise partiyi başka bir kulvara sürüklediğini görüyoruz.  Bakınız son il kongresinde başkan adaylarımızdan birisi “bundan sonra partiyi ne Yalova’dan ne Sinop’tan yönetemeyeceksin” demişti. Şimdi görüyoruz ki PARTİ ACAR KENTTEN YÖNETİLİYOR. Darbe uzantısı olan Hüsamettin Özkan ve onun gibiler parti içinde etkin oldular. Şu anda bu iş daha yaygın ve egemen olduğunu üzülerek görüyorum. Bizlerin topladığı imzalar ayni düşüncede olanlar tarafından bırakın dikkate alınmasını belgide o imzaları çöpe atmıştır. Gelinen bu süreçte herkesin işi zor en zoru ise CHP ilçe belediyelerinin, çocuklar iş istiyor aş istiyor. Haklılar İBB’yi kazanan partinin belediye başkanından bu sorunlara çare bulunulması isteniyor. Örgütün varlığını inkar eden hiç bir yapılanma başarılı olamaz. Bakınız iyi parti bile parlamenter sisteme dönelim derken bizim partimiz bu konuta sesiz kalmasının nedeni nedir diye kafa yormalıyız. Bakınız kazanan partimiz değil, İmamoğlu oldu. Sayın genel başkan İstanbul seçimleri için tek aday olsun diyor, bunun adı AKP tarzı bir siyasettir. Önümüzde delege seçimleri var ve bu söylemler delege ağalığını yeniden canlandıracak, delegelere işaret yapılarak yeni kadrolar ortaya çıkacak ve o kişiler bize adalet sunacak buna kim inanır. Tek adaylığın tek adamlıktan farkının olmadığını herkes biliyor.  
 
Hülya Güntaş, kadınların siyasette yok sayılmasına tepki koydu ve ikinci bölgede bir kadın vekil olmadığını söyledi. Güntaş, “diğer ilçelerde ikişer tane kadın vekil yazılmış, onlarda eşlerinin parasal gücü veya ahbap çavuş ilişkisine dayanarak vekil yaptırılmışlar”
 
Süreyya Cinik, “ben siyaseti çıkar ilişkisi içinde yapmadım, burada bulunan arkadaşlarımda bu anlayışta değiller. Yaşanan siyasallaşmanın, mücadelesini verdiğimiz değerlerle bağını kurmaya çalışıyorum ama bizim düşüncelerimizle,
partimizi, bizim siyasi ön görümüzle uyuşmayan bir yere savuruyorlar  TÜM GURUPLAR SAVAŞIR, GENEL BAŞKAN GALİP ÇIKAR, yine öyle olacak. Tüm bu gelişmelere rağmen umudumuzu yitirmemeliyiz, mücadeleye devam" diyerek tepkisini dile getirdi.