Tarih: 13.07.2018 19:29

CHP İstanbul Sol Kanat Değişim Dedi

Facebook Twitter Linked-in

CHP İstanbul Sol Kanat Değişim Dedi…
 
CHP İstanbul Sol kanat İstiklal caddesinde Ortak Yaşamı Destekleme derneğinde yapılan toplantıda, 24 Haziran seçimlerinde alınan oyların bölgelere göre dağılımını ve CHP’’de değişim rüzgarını değerlendirerek, yerel seçimlerde neler yapılması gerekiyor’u tartıştı.  
 
Münür Aydın Başkanlığında İstiklal caddesinde Ortak Yaşamı Destekleme derneğinde yapılan toplantıda, katılımcılar CHP’nin yüzünü sola dönmesi ve örgütün yenilenmesi gerektiği konusunda fikir birliğine vardılar. Konuşmacılar “CHP sol olarak iktidar olmalıdır, sorunların çözümü sol düşünenlerin CHP kadrolarında yer almasıyla gerçekleşir. Artık sol kanat üyeleri olarak partinin kısır tartışmalardan çıkması, yerel seçimlere dönük çalışmalar yapmasının zamanıdır” dediler.
 
Geniş katılım sağlandığı toplantıda, kadın üyeler konuşmaları ile gündem oluşturdular ve kadın haklarının yok sayılmasına karşı birlik ve beraberlik için bir olmalıyız dediler.

Parti içinde orantısız güç egemen olmuş, güç belediyelerin elimde
CHP İstanbul Sol kanat üyelerinden Süreyya Cinik, “Hak, hukuk, adalet için yürüdük, ama biz kadınlar partimizde hak-hukuk- adaleti arar olduk. Partimizin içinde adaletsizlik diz boyu. Bakınız parti içinde orantısız güç egemen olmuş, güç belediyelerin elimde, il, ilçe yönetimlerini şekillendirdikleri gibi milletvekillerini de onlar tanzim ediyorlar. Onlar öyle yetkililer ki siyaseti dizayn ediyorlar. CHP örgütleri çaresiz ve sahipsiz, esas kıyamet yerel seçimlerde kopacak. Bugünden yarının önlemini almayan ve bu gidişten memnun gözükenler, yarın belediyelerde istedikleri konumda olamazlarsa en çok onlar bağıracak. En çok oyu belediyelerimiz olduğu yerlerde kaybettik, bunun nedeni örgüt kendini iktidarda görmüyor.

Sandıklarımız boş değildi ama sandık görevlilerimiz yeterli eğitimi almadıkları için, kendi görevli partililerine karşı gelerek, kendi görevli partililerini hedef yaptılar. Bizler burada haksızlık var derken bizim sandık görevlileri yok dediğini gördük. Şimdi seçimler bitti, il ve ilçe başkan ve yöneticileri, hatta partinin üst düzey yetkilileri “Bundan sonra kadınlar ve gençler önde olsun” diyecekler. Soruyoruz… Parti meclisinde veya il başkanlığında veya ilçe yönetimlerinde seçimler öncesi bu meseleleri neden konuşmadınız. Konuşmuş olsaydınız vekil sıralamalarında kadınlara ve gençlere yer verilirdi. Bir yetkili partilimize soruyorlar “neden sıralamada kadın adaylar az? Cevap veriyor yeterli müracaat yok “ diyor. Ve devam ediyor “ bilgisi olmayanları ben sıralamaya yazamam” bu kişide Engin Altay.

Solu dışlayan genel merkez kararlarına saygı duymuyoruz
Bizler yanlışları konuşmazsak, eksik yönlerimizi tartışmazsak iktidar olamayız, ayrımcılık yaşarız. Parti meclisi belediye ittifakları ile kurulmuş. Gerçek sosyalistlere yer verilmeyen ve solu dışlayan genel merkez kararlarına biz sol kanat olarak saygı duymuyoruz. Bizler her zaman yenilikten yanayız. Değişim yapılacaksa, bu yalnız genel başkanın değişmesiyle olmaz, kimler başarısızsa değişmeli” dedi.  



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —