CHP İl Binası işgal altında!

CHP İl Binası işgal altında!

Sarıyer Belediyesi tarafından işten çıkartılan 7 kişilik taşeron işçi yaklaşık 4 aydır CHP İl Binası önünde eylem yapıyorlar. İşçilerin, İl Binası’nın girişine astıkları “CHP’nin yalan

Hakları verilmediğini gerekçe göstererek kendilerini CHP İl Başkanlığı Binasının giriş kapısına zincirleyen işçilere CHP İl Başkanı ve İl Yöneticilerinin sessiz kalması partilileri çileden çıkartı.
 
Görüştüğümüz bazı partililer, “Burada yapılan eylemin bir haklılığı olabilir ama eylemin yapıldığı yer yanlış. Bugün burada eylem yapan işçiler kendilerine yapılan haksızlığın hesabını CHP’den değil, taşeronluğu bu ülke vatandaşının kaderi haline getiren iktidar partisinden sormaları gerekiyor.
 
Çünkü işçilerin sendikal haklarını elinden alan, taşeronlaşmayı yasallaştırarak işçi köleliğini meşrulaştıran CHP değil, AKP olduğunu herkes biliyor. Bu işçi kardeşlerimizde biliyorlar. O zaman bir eylem yapılacaksa gitsinler AKP İl Binasının önünde bu eylemi yapsınlar ve bizde kendilerine destek olalım.
 
CHP’li Yöneticilerimiz bu işçi kardeşlerimize müsamaha gösteriyorlar, bunlar da iyiliği suiistimal ediyorlar. CHP her zaman emekçilerin yanında olmuştur. Bu işiler de CHP’li olsalardı bunu iyi bilirlerdi. Bizim partimize oy vermedikleri gibi şuan burada CHP aleyhine propaganda yapıyorlar. Açıkça dile getirmek gerekirse burada eylem değil bir rezillik ve saygısızlık yaşanıyor. İl yöneticilerimizin biran önce bu rezilliği sonlandırmalarını bekliyoruz.” diyerek, parti yöneticilerini göreve davet ettiler.
 


  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli