CHP İl Başkanı'nı örgüt iradesi değil, lobiler belirliyor

CHP İl Başkanı

26-27 Aralık'ta Bostancı Kültür Merkezi'nde yapılacak olan CHP İstanbul İl Kongresi öncesi İstanbul örgütünün sessizliğinin nedeni ve bu sessizliğin arkasında ne tür bir planın yattığı merak konusuydu.

CHP İl Başkanı’nı örgüt iradesi değil, lobiler belirliyor

26-27 Aralık'ta Bostancı Kültür Merkezi'nde yapılacak olan CHP İstanbul İl Kongresi öncesi İstanbul örgütünün sessizliğinin nedeni ve bu sessizliğin arkasında ne tür bir planın yattığı merak konusuydu. İstanbul İl Kongresinden 5 gün önce (21 Aralık günü) Taksim The Marmara Hotel'de gizli bir aday belirleme toplantısı yapıldı.

Toplantının basına sızdığı kadarıyla; CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'un başkanlığında, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İstanbul İl Başkan Adayı Cemal Canpolat ve CHP İstanbul İl Başkan Adayı Çetin Soysal'ın katılımıyla gerçekleştiği öğrenildi. Toplantıda üzerinde uzlaşılan ismin ise Cemal Canpolat olduğu belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise bu toplantının içeriğiyle ilgili bilgisi olmadığı iddia edildi. Taksim The Marmara Hotel'de yapılan İstanbul İl Başkan adayı belirleme toplantısı Cumhuriyet Halk Partisi örgütü içerisinde geçmiş yıllarda yaşanan “Garaj operasyonunu” akıllara getirdi.

İstanbul delegelerinin hiçe sayılarak aday belirleme süreçlerinin yaşandığı İstanbul İl Kongresi'nin nasıl bir sonuçla tamamlanacağı ise merak konusu. Zira İlçe Kongre’lerindeki sonuç İl Başkanlığı seçimine yansımayacaktır. Çünkü İlçe Başkanları tarafından delegelerin görüş ve düşünceleri dikkate alınmayarak yapılan seçimler bu tür toplantılarla pazarlık konusu haline getirildi. Bu durumun ise sosyal demokrat ilkelerle bağdaşmayacağı gibi delegelerin özgür iradeleriyle oy kullanamayacağını da açıkça göstermektedir.

29 İlçe Başkanı Destekliyor İddiası
Serhat Dukel'in twitter hesabından yaptığı açıklamayla 31 ilçe başkanından 29'unun Cemal Canpolat'ı desteklediği belirtildi.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı