CHP HAYIR' Birleşenlerine Kulak Vermeli

CHP HAYIR

Bugünün Türkiye'sini hazırlayan, Atatürk devrimlerine ve cumhuriyetine ihanet eden, ülkeyi adım adım gericilere teslim eden sağcı iktidarlar olduğunu bilmeyen yok! Bu duruma gelmemizin günahı; Türkiye'yi AKP gi

CHP “HAYIR” Birleşenlerine Kulak Vermeli
 Bugünün Türkiye'sini hazırlayan, Atatürk devrimlerine ve cumhuriyetine ihanet eden, ülkeyi adım adım  gericilere teslim eden sağcı iktidarlar olduğunu bilmeyen yok!  Bu duruma gelmemizin günahı; Türkiye'yi AKP gibi geri, rüküş ve dinci bir harekete teslim eden halkın kendisidir. Bu teslimiyetten elbet kurtulacağız ama önce bu zihniyet ve bu zihniyete karşıymış gibi görünen, mücadele ruhu kalmamış CHP’nin sözüm ona bazı müptezel yöneticilerinden biran önce kurtulmamız lazım.
 

Moda İttifak, gündem kafa karıştırmak, bir gün önce söylediğini bir gün sonra inkar etmek. CHP’yi ittifak kurmaya zorluyorlar, aslında işledikleri günahlara ortak etmek istiyorlar, CHP bu oyunu bozar, bozmalı. İnsan olan insanı tiksindiren ve sanki maç spikeriymiş gibi çıkan o çirkin sesiyle; "bakın CHP bizim Afrin'de savaştığımız kesimlerle ittifak yapıyor, bunlar vatan hainidir" diyor. Kim derseniz, iktidarın stepnesi, milliyetçiliğin ayaklar altına alınışına sesi çıkmayan, eyvallah diyen MHP’nin başbuğu.

CHP oyuna gelmemeli. Oynanan oyunları bozmalı, bu sorumlulukla halk hareketi başlatmalı. Bakın bunlar ebucehil’den tehlikeli, firavun kadar şeytanidirler. Sıvas’ı, Çorum’u, Maraş’ı planlayan katiller sürüsünü hep kollamışlar, besleyip büyütmüşlerdir. Ülkenin üzerine karabasan gibi çöreklenmiş, darbelerin hazırlayıcılarıdırlar. CHP Referandumda Adalet yürüyüşünde olduğu gibi gündemi kendisi yaratmalıdır. Geniş halk kesimlerinin dertlerini, sıkıntılarını en yüksek sesle haykırmalı. HAYIR, bileşenlerine birlik içinde bir olmanın gereksimlerini anlatmalı, onları dinleyerek dikkate almalı. CHP'nin kim ne derse desin hedefi sol olmalı, oluşturulmak istenen sahte ve millilikle alakası olmayan “milli ve yerli” ittifakın faşist bir ittifak olduğunu halka anlatmalı ve bu kirli ilişkiye tavır koyması kaçınılmaz olmuştur.
 
ÖDP, , TKP, HDP, DSP ve diğer sol kimlikli tüm partiler, İYİ PARTİ, SAADET PARTİSİ, milli duruşu olan tüm kesimler, DP, ANAP, bu ittifaka karşı bir blok oluşturmak için geç kalmadan harekete geçmeli. Oluşacak blok yeniden varoluş ittifakı olmalı.
 

Adalet yürüyüşü bir ilkin başlangıcı gündemin belirleyicisi oldu. O gün kulağından değil, burnundan yakalandılar, kaçış yolları kesildi. Adalet yürüyüşü, Kılıçdaroğlu’nun yeniden doğuşu, CHP’nin uyuyan hücrelerinin uyanışı, emekçilerin, ezilenlerin, haksızlığa uğrayanların ayağa kalkışı oldu. Ülkenin, birlik ve beraberliğinin, kardeşlik meşalesinin yakıldığı yer ise Maltepe oldu.
CHP ana muhalefet partisidir, ama neden iktidar olmasın. CHP’nin sorumluluğu büyük, yükü ağır, bu yükün altında ezilirim diye düşünmemeli, “çare benim yeter ki siz değerli halkım bana inanın, güvenin” masajını ciddi ciddi vermeli.
 
CHP bugünden itibaren salonlardan sokağa çıkmalı, sokaklardan korkanlar defolup gitmeli. Deneyimli ve bilgili kadrolarla halka bu kastlaşmış saraylıyı ve sarayın uşaklarının vatana ihanetlerini anlatmalı.
 
Parti içi muhalefet görüntüsünü, eleştirileri ve infazları başka bahara bırakmalı. Vitrin nitelikli olmalı,verilen fotoğraf değil görüntü bilgi olmalı.   
Ben solcuyum diyenler, yurtseverler alanları boş bırakmamalı, faşistlere ve ihanet içinde olanlara veya bu düşünceye meyilli olan zihinlere alanları dar etmeli.   Burnundan kıl aldırmayan bazı Hanımefendilere, hava olsun diye koltuklarına yapışan beylere kendinize gelin, kendinize çeki düzen verin demek de ise acele yapılmalı. “bay ve bayan ÜTEBAY’LAR” anladınız mı?

CHP oyuna gelmemeli, kimseyi de oyuna getirmemeli. Şeffaf, doğru, ilkeli, sol ideolojiden taviz vermeden  ‘seçim boykotu’ gibi siyasi fantezilere evrilmeden yoluna devam etmeli.  

Genel Merkezde  bir bütünlük sağlanarak tek ses tek yürek tabanın harekete geçmesini sağlamalı. Yalakalık, yer kapma, köşe tutma zamanı olmadığını herkes anlamalı. Anlamayan varsa siyasi nezaketin dışındaki nezaketlerle yola getirmenin bugün zamanıdır…

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli