CHP GRUBU GAZETECİ METİN GÖKTEPE' İSMİNİ ÖNERDİ

CHP GRUBU GAZETECİ METİN GÖKTEPE

Sultangazi Belediye Meclisi’nde CHP Grubu Gazeteci Metin Göktepe’nin isminin 75. Yıl Mahallesi ile Yunus Emre Mahallesini bölen 1331. Sokağa verilmesini teklif etti. Önerge Ak Parti ve CHP Grubunun oy birliği ile Başkan Altu

CHP GRUBU “GAZETECİ METİN GÖKTEPE” İSMİNİ ÖNERDİ

Sultangazi Belediye Meclisi’nde CHP Grubu Gazeteci Metin Göktepe’nin isminin 75. Yıl Mahallesi ile Yunus Emre Mahallesini bölen 1331. Sokağa verilmesini teklif etti. Önerge Ak Parti ve CHP Grubunun oy birliği ile Başkan Altunay’ın makamına sevk edildi. Teklif İBB Meclise gönderilecek ve nihai karar Bakanlık onamasına sunulacak.

Sultangazi Belediye Meclisi’nin Ocak ayı son oturumu gerçekleştirildi. Oturuma Meclis 1. Başkan Vekili Av. Hacı Orhan Başkanlık yaptı. Ak Parti Grubuna Mustafa Demir, CHP Grubuna Sait Coşkunoğlu Grup Başkan Vekilliği yaptı. HDP’li Ali Yurt oturuma katılmadı. Oturumda 11 gündem maddesi üyelerin oylarına sunuldu.


Oturumda Ak Parti ve CHP Grubu “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü” tebrik etti. CHP’li Coşkunoğlu Gazeteciler için söz aldı ve “Gazeteciler toplumun doğru bilgilendirilmesi için olmazsa olmazdır. Doğru Haber, Tarafsızlık, Objektiflik önemlidir. Katledilen Gazetecileri rahmetle anıyoruz. Cezaevinde ki Gazetecilerin de bir an önce serbest kalmasını arzuluyoruz.” dedi. Coşkunoğlu Esentepe Mahallesi’nde yapılmak istenen sokak isminin Fehim Sancaklı Caddesi olarak değiştirilmesi konusunda ise şunları söyledi; “8 Nolu raporda sokak isimlerinin değişikliği ile ilgili önergemiz vardı. Rakamla devam eden sokaklara isim verilemez demiştik. Bugünkü raporla Esentepe Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Gamas’ta 2985 sokağın ismi kaldırılıyor ve Fehim Sancaklı Caddesi ismi veriliyor. Bu ismi karşı değiliz. Buradan yola çıkarak 1331 sokak olan geçen yolun adını da değiştirip Gazeteci Metin Göktepe olarak değerlendirelim teklifinde bulunuyoruz.”.

Bu sözler üzerine konuşan Ak Partili Demir; “10 Ocak çalışanlar Gazeteciler gününü ben de kutluyorum. Cezaevinde ki kişiler Gazetecilik suçundan orada yatmıyorlar. Bölücülük suçundan orada yatıyorlar. Avrupa ve Dünya’da böyle bir imaj veriliyor. Bu oyuna gelmeyelim. Bölücülük ve başka suçlardan yatıyorlar. Söz konusu isim değişikliği ile ilgili tavsiye meclis kararı olarak İBB’ye gidecek. Sonra ilgili Bakanlığa gidecek. Ancak iki parka isim verilmesi 5393 sayılı kanuna göre ilçe kendi parkını kendi yapmışsa kendi ismini belirler.” dedi. Coşkunoğlu ise bu sözlere; “İçeride yatan FETÖ kalemşorlarını kastetmiyoruz. Sadece Gazeteciler için bunu söyledik.” diyerek itiraz etti.

 

GÖKTEPE İÇİN AK PARTİ VE CHP OY BİRLİĞİ YAPTI
CHP Grubu Gazeteci Metin Göktepe’nin isminin 75. Yıl Mahallesi ile Yunus Emre Mahallesini bölen 1331. Sokağa verilmesini teklifi önerge halinde okundu. Ak Parti ve CHP Grubunun oy birliği ile Başkan Altunay’ın makamına sevk edildi. Teklif İBB Meclise gönderilecek ve nihai karar Bakanlık onamasına sunulacak.

HUZUR HAKKI ARTIŞI KABUL EDİLDİ
Mecliste görev yapan Meclis Üyelerinin oturum başına aldıkları huzur hakkı tespiti ve artışı yapıldı. Konu hakkında bilgi veren Ak Partili Ercan Kuşoğlu; “Meclis Üyelerinin huzur hakkı oturum başına 168 TL’dir. Ücret yüzde 10,72 oranında zamlanarak 19 TL zam uygun bulunmuştur.” dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı