CHP Esenlere Halk Eğitim Merkezi kazandırmıştır!

CHP Esenlere Halk Eğitim Merkezi kazandırmıştır!

CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Mimar Aksal Örüklü “İbrahim Turhan Anadolu Lisesi bahçesinde kaçak yapılan bina CHP Esenler Belediye Meclis üyelerimizin sayesinde Halk Eğitim Merkezi binası olarak kulla

CHP Esenlere Halk Eğitim Merkezi kazandırmıştır!
CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Mimar Aksal Örüklü  “İbrahim Turhan Anadolu Lisesi bahçesinde kaçak yapılan bina CHP Esenler Belediye Meclis üyelerimizin sayesinde Halk Eğitim Merkezi binası olarak kullanılacak” dedi.
 
CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Mimar Aksal Örüklü “CHP’nin Esenlerde yaptığı yapıcı muhalefet Esenlerimize bir Halk Eğitim Merkezi kazandırmıştır. Okul Müdürünün, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürünün ve Esenler Kaymakamının seyirci olup ses çıkarmadığı günlerde okulun bahçesinde bulunan ağaçları kesmeden beton döküldü. Dökülen betonla ağaçları da içine alan tuhaf bir temel ortaya çıktı. Bir süre beklendi ve halkın tepkisi test edildi, herhangi bir tepki gelmeyince temel içerisinde kalan bu ağaçlar kesildi. Sonrasında Esenler Belediye Başkanlığı İbrahim Turhan Anadolu Lisesi bahçesinde hummalı bir şekilde ruhsatı olmayan hatta Ruhsatı veren Makam Esenler Belediye Başkanlığı bile olsa Ruhsat vermesi mümkün olmayan kaçak inşaata başladılar.”
 
Örüklü “ Esenler Belediye Başkanlığı yaptığı kaçak inşaatın Hangi amaca ve kimlere hizmet edeceğini Esenler’den bir sır gibi saklarken CHP’li Belediye Meclis üyelerimiz 01.12.2014 tarihinde Esenler Belediye Meclisinde, sonrasında İBB Belediye Meclisinde verdikleri önergelerle söz konusu kaçak binayı gündeme taşımışlardır.  Önce bir derneğe lokal adı altında tahsis etmek için yapımına başlanılan binanın daha sonra Gençlik Merkezi yapılacağını söylediler son olarak da Esenler Belediye Meclisinde aldıkları karar ile Esenler Kaymakamlığının talebi doğrultusunda Öğretmen lokali yapımına karar verdiler.”
 
Örüklü “Öğretmen lokali yapılmasına dair alınan kararın üzerinden yaklaşık iki yıl geçti. İki yıldır atıl duran, kullanılmayan bu binanın Öğretmen lokali olarak kullanılması yönünde Esenler Belediye Meclisinin Kararı olmasına rağmen bugün bu binanın Esenler Belediye Başkanlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılacağı Esenler Halkına ilan edilmiştir.”
 
Örüklü “Öğretmen lokali olarak kullanılması yönünde alınan Meclis kararını yok hükmünde sayan Esenler Belediye Başkanlığını Öğretmenlerimize şikâyet ederken halen kaçak ve Ruhsatsız olan bu binanın bugün geldiğimiz noktada hiç olmazsa Esenler Halk Eğitim Merkezi olarak Esenler halkına hizmet verecek olması CHP Esenler Belediye Meclis üyelerimizin sayesindedir. Bu vesile ile CHP Esenler Belediye Meclis üyelerine Esenler Belediye Meclisinde yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı