CHP Esenler'den Çocuk Susar Sen Susma !..' protestosu

CHP Esenler

CHP Esenler ilçe başkanlığının dün akşam saatlerinde Esenler Cumhuriyet meydanında partililerle ve vatandaşlarla birlikte oluşturdukları halka ile “Sessiz Çığlık” eylemi Gerçekleştirdiler. Eylemde, Ensa

CHP Esenler’den “Çocuk Susar Sen Susma !..” protestosu

CHP Esenler ilçe başkanlığının dün akşam saatlerinde Esenler Cumhuriyet meydanında partililerle ve vatandaşlarla birlikte oluşturdukları halka ile “Sessiz Çığlık” eylemi Gerçekleştirdiler. Eylemde,  Ensar Vakfı ve KİH. Derneği’nde gerçekleşen çocuk istismarını protesto ettiler.

“Çocuk Susar Sen Susma !..” başlıklı “Sessiz Çığlık” eylemi CHP Eyüp İlçe Örgütü tarafından başlatılmıştı. Eyleme bugün Esenler cumhuriyet meydanında CHP Parti Meclis Üyesi Tuğba Ütebay, CHP ilçe Başkanı Bülent Ütebay, ilçe yöneticileri, İlçe gençlik kolları Başkanı Ersel Aydoğdu ve yönetim kurul üyeleri, 100’e yakın vatandaş elele tutuşarak halka oluşturdular, ardından çocuk tecavüzünü basın açıklamasıyla kınadılar.

“Bu çocuklar bizim, hepimizin çocukları”
Çocuklara kötü niyetle uzanan elleri lanetleyen Ütebay, yaptığı basın açıklamasında "Çürümüş beyinlere, küflenmiş zihniyetlere, öpmeye bile kıyamadığımız masum yavrularımıza yapılan cinsel istismarlara lanet olsun. Bizler her şeyden önce bir anne olarak, çocuklarımıza yapılan bu iğrenç olayları şiddetle kınıyoruz. Çocuklarımız yalnız değiller, babaların, annelerin ve kamu vicdanının onların yanında olduklarını herkes bilsin. Ne yazık ki 45 çocuğumuz tecavüze uğradı, bizler bu konuya duyarsız kalamayız. Artık o bunun çocuğu, şu onun çocuğu deme zamanı değil. Bu çocuklar bizim, hepimizin çocukları, onlara yapılan bu iğrenç muamelenin hesabını sormak hepimizin boynunun Borcudur. Kimse bir şeyleri sumen altı yapmaya kalkmasın, iki elimiz yakalarındadır” dedi. 

“Bir kişi yaptı diyerek veya bir seferden bir şey olmaz diyerek” üstünü örtemezsiniz.
Devlet izni olmadan gelişi güzel acılan bu vakıfları açanlardan hesabını soracağız diyen Ütebay  “Ülkemizi yönetenler, sizler ülkeyi yoksullaştırarak bu çocukları yasal olmayan bu yerlere göndermeye mahkum ettiğinizi anlayamadınız mi? bizler bu ülkenin namuslu yurttaşları olarak bu çirkinliğin sebebi olanlardan kimsenin kuşkusu olmasın hesabını soracağız. Bugün burada toplandık, o açılı ailelerin yanındayız ve onların açılarını kendi açımız kabul ediyoruz. Onların yalnız olmadığını tüm dünyaya göstereceğiz. Bizler insan olarak onların sesi olmak zorundayız.



“Susmayacağız, sesiz kalmayacağız. Bu durum siyaset üstü bir durumdur”
Bu suçu işleyenler ve bu suça ortak olanlar vicdanlarda mahkûm olmuşlar. Esas suçlu olanlar gündem oluşturarak bu kirliliğin üstünü örtmeye kalkışanlardır. Onlar kirliklerinde boğulacaklar. “Bir kişi yaptı diyerek veya bir seferden bir şey olmaz diyerek” üstünü örtemezsiniz. Susmayacağız, sesiz kalmayacağız. Bu durum siyaset üstü bir durumdur. Olmayan vicdanlarınızla baş başa kalın ” diyerek Cumhuriyet halk partisi olarak nerde bir yanlış varsa nerede bir hukuksuzluk ve yalnızlık varsa orada olacağız, bu yanlışların sonuna kadar üstüne gideceğiz” ifadelerinde bulundu.

Esenler halkının duyarlı insanları “Sessiz Çığlık” eylemine alkışlarla eşlik ederek Ensar Vakfı ve KİH. Derneği’nde gerçekleşen çocuk tecavüzünü protesto ettiler.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı