CHP Esenler'den Alternatif Kutlama

CHP Esenler

CHP Esenler İlçe Örgütü,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, ilçe yöneticilerinin yarısının dahi katılım göstermediği sönük geçen bir alternatif program ile kutladı.

CHP Esenler’den Alternatif Kutlama
 
CHP Esenler İlçe Örgütü,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, ilçe yöneticilerinin yarısının dahi katılım göstermediği sönük geçen bir alternatif program ile kutladı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Esenler İlçe Örgütü’nün az sayıda üyesinin Cumhuriyet Meydanı’nda Ata’nın huzuruna çıktığı kutlamada moraller bir hayli bozuldu.  Bazı İlçe yöneticilerinin kimi temsil ettiğini ve Cumhuriyeti kuran partinin yöneticileri olduğunu kavrayamadığı bir kere daha görüldü. Kendi ideolojisine, parti tüzüğüne ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı olmayan ve bu ilkeleri kavrayamayan yöneticilerle buraya kadar…
 

“Yapılan Halk Oylaması Gayri Meşrudur”
 
CHP Esenler ilçe Başkanı Bülent Ütebay ve CHP Gençlik Kolları üyeleri ile birlikte az sayıda partilinin  Atatürk büstüne çelenk koyması ile başlayan alternatif ve sönük kutlama İlçe Başkanı Bülent Ütebay’ın,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Cumhuriyet değerleri üzerine yaptığı konuşma ile başladı.
 
 
Ütebay konuşmasında : “ 23 Nisan 1920’de Ulusal Egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete verildiği günün 97. yılını kutlarken hüzünlüyüz. Cumhuriyetimiz yasta.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nıyaslı kutluyoruz. 97 yıl önce kazandığımız kazanım bugün cebren ve hile ile tekrar saraya verilmek isteniyor.
 
Ancak şunu bilsinler ki 1919 kuvayi milliye ruhu ve CHP örgütleri var oldukça biz buna asla izin vermeyeceğiz. Bazı hukuk dışı yöntemler denendi ve Anayasa metni ile cumhuriyet rejimini değiştirmek istediler. Biz bu değişikliğe ve bu saray anayasasına baştan beri karşı çıktık ve hayır dedik. Halkın yarısının onay vermediği bir anayasa yürürlüğe giriyor. Bu kabul edilemez. 16 Nisan Tarihinde yapılan halk oylaması gayri meşrudur. Her zaman olduğu gibi sonunda kazanan milletimiz olacak,  cumhuriyetimiz kazanacaktır…” dedi


 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı