CHP Esenler'de işler karmakarışık

CHP Esenler

Esenler’de devam eden CHP Mahalle Delege seçimleri olaysız, egemenlerin kontrolünde devam ediyor. Partilileri küstürdüler, kırılan küsen partililer topluca istifa kararı aldılar.

CHP Esenler’de işler karmakarışık
Esenler’de devam eden CHP Mahalle Delege seçimleri olaysız, egemenlerin kontrolünde devam ediyor. Partilileri küstürdüler, kırılan küsen partililer topluca istifa kararı aldılar.
 
Esenler’de yapılan mahalle delege seçimlerinde gergin anlar yaşandı, ayrılık sinyalleri verildi, birlik ve beraberlik yerini küskünlüğe bıraktı. Bir mahalle hariç, sözde uzlaşı yolu ile seçimler yapıldı.
 
Gençler kaybetti… İstifalar yolda
Esenler Oruç reis mahallesinde yapılan delege seçimine gençler tepki koyarak liste çıkardılar. 480 kayıtlı üyesi bulunan mahallede 270 üye oy kullandı. 117 gençler, 153 oy ise karşı liste aldı. Yapılan seçimin mağlubu olan gençler, “bundan sonra bayrakları siz asarsınız, sokaklarda siz olursunuz, sandık başlarında ve stant başlarında siz olursunuz. Bizler yokuz, bizleri yok sayan anlayışla bir arada olmamızın anlamı yok” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Bazı gençler ise partiden ayrılacaklarını, toplu istifa edeceklerini söylediler.
 

Kazım Karabekir mahallesinde üyeler isyan
 
İlçe başkanı Ütebay’ın Mahallesi Kazım Karabekir mahallesinde üyeler isyan etti. “Kardeşim hangi düşünceyle ve neye, kime hizmet etmek için bu feodal, bölgeci liste hazırladılar. Emek verenleri yok sayarak akrabalarını yazan ilçe başkanının korkusu neden? Bu parti akraba, karı, koca partisiyse yapılan bu listeyi biz nasıl kabullenelim. Demokrasiden nasiplenmeyen ilçe başkanı, eline bir oyuncak almış bizlerle dalga geçercesine tavırlar takınıyor. İstediğini yazıyor, istediğini yazmıyor. Emeğin yüceliği umurunda değil. Partiyi böyle mi büyütecek, böylemi iktidar yapacaklar.  Bu haksızlıklara biri dur demezse tek seçeneğimiz kaldı istifa” diyerek seslerini yükseltiler.
 
Bir başka üye ise “İlçe başkanlığı seçimleri için delege pazarlıkları ve hesapları yaptıkları gibi bu süreci kendi lehlerine çevirmek için her türlü kirliliğe başvurdular. Kendi istedikleri gibi listeler yaparak insanları ötekileştirdiler, emeğimizi gasp ettiler. Yazıklar olsun, verdiğimiz emek haram olsun. Bundan sonra biz yokuz, yolumuz ayrılmıştır. Topluca istifalarımızı vereceğiz” dediler.
CHP Esenler’de işlerin zor olduğu şimdiden görülüyor, CHP Esenler’de gömlek Ütebay’a büyük geldi. Bakalım bu istifaları, krizi nasıl atlatacak… Bekleyip göreceğiz



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı