CHP Esenler ilçe Başkanı Özden'den, Göksu'ya Ziyaret

CHP Esenler ilçe Başkanı Özden

CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden ve Yönetim Kurul Üyeleri Esenler Belediye Başkanı M.T. Göksu’yu makamında ziyaret etti.


Hüseyin Koç/7–24 Esenler Haber

CHP Esenler ilçe Başkanı Özden’den, Göksu’ya Ziyaret

CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden ve Yönetim Kurul Üyeleri Esenler Belediye Başkanı M.T. Göksu’yu makamında ziyaret etti.

Esenler halkının oyları ile seçilmiş başkansınız.

Belediye Başkanı M.T. Göksu’nun ikram ettiği çaylarla samimi bir ortamda ziyaret gerçekleşti

CHP Esenler ilçe başkan Halil Özden” Sayın Başkan biz sizi geçte olsa ziyaret edebildik. sizler Esenler halkının oyları ile seçilmiş başkansınız. Her ne kadar AKP’li olsanız da biz sizin Esenlerde yaşayan herkesin Başkanı olmanızı istiyoruz. Ayni zamanda iyi işler yapmanızı bekliyoruz. İyi işler yaparsanız yanınızda olacağız, yanlış işlerinizi öncelikle size bildireceğiz. Düzeltmezseniz kamuoyu önünde eleştirilerimizi paylaşacağız” dedi.



Cemevi yerinin verilmesini istiyorum

CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden konuşmasının başında sizden iki şey istiyorum diyerek Özden “Cumhuriyet Meydanına Atatürk Büstünün konulmasını istiyorum,
İkincisi ise Bayrampaşa hariç çevremizdeki bütün ilçelerde olan benimde bir ibadet şekli olarak kabul ettiğim Aleviliğin ve bu mezhep mensuplarının sorunlarının başında gelen Cemevi yerinin verilmesini istiyorum sizden.
Birde kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bizlere bilgi vermenizi istiyorum.’ifadelerinde buluntu.
Atatürk büstünü meydanın en güzel yerine koyacağız.
Esenler Belediye başkanı M.T. Göksu” Aslında benim sizleri ziyaret etmem lazımdı. Ama sizleri en kısa zamanda ziyaret edeceğim. Atatürk büstünü ise meydanın en güzel yerine koyacağız. Bazı sorunlarımız var, okulun buradan taşınmasını en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Okul bizim bünyemizde Menderes mahallesinde yeni okul inşaatına başladık Hasip Dinçsoy okulunu oraya taşıyacağız. Bakınız Esenlerde çok şey yaptık Hükümet konağı temeli Perşembe günü bakan gelecek birlikte atılacak bu bizim hayalimizdi şimdi gerçek oldu” dedi.



Cami ve Cem evleri için kamulaştırma yetkimiz yok.
 

Devamında M.T. Göksu’’ Cemevi için bana daha önce gelen arkadaşlar oldu onlara yerimiz olmadığını söyledim biliyorsunuz Esenlerde kamulaştırma yaparak alan açıyoruz ibadet yerleri için kamulaştırma yapma yetkimiz yok. Biz cami, cem evleri içinde kamulaştırma yapmak yetkimiz yok. İbadet yerleri için bize böyle bir yetki vermemiş’ler”dedi
Kentsel Dönüşüme Meclis Üyelerinin Tamamı Destek Verdi
Göksu ‘’ kentsel dönüşüm için tüm siyasi partilerin bize destek olmasını istiyorum. Meclis üyelilerinin tamamından bu yetkiyi aldık. Kimseyi mağdur etmeden bu dönüşümü tamamlayacağız. Binaları yenileyeceğiz, isteyenler bize yeniletir istemiyorlarsa parsel sahipleri arsalarını birleştirerek kendi müteahhitlerine yaptıra bilir. Esenler Dörtyol meydanında bazı binaları kamulaştırdık. Alanı genişleştirme çalışmalarımız devam ediyor.



Binaların tespiti konusunda ESKON lisans verecek

Birde binaların tespiti konusunda ESKON lisans verecek aynı zamanda kredilendirme işlerini’de ESKON yapacak. bu konuda Esenler şanslı binalarını yenilemek isteyenler sıfır faizle kredi verilecek 100 m2 dairesi olana 80 m2 daireler verilecek. Herkesin dairesine daire verilecek.’’ diyerek söylerini tamamladı.




  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli