CHP Esenler 'Veliaht'ını Seçti

CHP Esenler

Arkasında enkaz bırakarak Milletvekili Aday Adayı olan Halil Özden, maddi ve manevi destek sunacağını söylediği veliaht’ını seçtirerek siyasi oyunun kazananı oldu.

CHP Esenler veliaht’ını seçti
 
Arkasında enkaz bırakarak Milletvekili Aday Adayı olan Halil Özden, maddi ve manevi destek sunacağını söylediği veliaht’ını seçtirerek siyasi oyunun kazananı oldu.
 
Daha önce ilçe yönetiminde Özden’in sağ kolu olarak Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcılığı'na getirilen ve yerel yönetim seçimlerinde meclis üyeliğine aday olup liste dışı kalan Cafer Turna ilçe yönetiminde oylanarak başkan seçildi.
 
Bir takım kişiler tarafından ilçe siyasetinin duayen isimlerinden olduğu söylenen ve özellikle yerel seçimlerde bir gün olsun çalışmayan, parti çalışmalarının hiçbir evresinde olmayan Turna, emek vermeden koltuğa yapışmak isteyen birisi olarak tanınıyor.
 
“Davul Turna’da tokmak Özden’de”
Konuştuğumuz bazı CHP’liler, ”Yazık ettiler. Örgüt bu arkadaşla kavgalıydı. Bize tüm örgütü kucaklayacak partimizdeki küskünlüğü ve kavgaları bitirecek birini bekliyorduk. Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir bütünlük içinde çalışacak biri lazımdı. Bu yönetimin sosyal demokrat olduğuna inanmıyoruz. Bunlar feodal ilişkiler içinde olanlardır. Sanki başarı elde etmişlerde 500 bin nüfuslu ilçeye başkan seçmeye kendilerini yetkili görüyorlar. Bu yönetimin bırakın başkan seçmeyi istifa etmesi gerekiyor. Ayıptır, yazıktır, günahtır. İnsanların geleceği ile oynamayın. Üzülüyorum. Partimiz Esenler'de yerlerde sürünüyor. Hesap veremeyecekler, hesap ağır olacak. Vallahi Esenler’deki CHP’nin bu seçimi Tayyip’in Davutoğlu’nu başbakanlığa atamasına benziyor. Yok, bunların birbirinden farkı. Davul Turna’da tokmak Özden’de.” dediler.
 
Meclis üyeleriyle kavgalı biri
Bir başka partili ise “Kendi mahallesinden delegeye seçilemeyen, örgütle kavgalı olan, kayıp ettiği yerde örgüt arkadaşlarına destek olmadığı gibi köstek olan ve ekonomisi birilerine endeksli olan biri CHP’ye başarı değil başarısızlık getirir. İlçe Başkanı, aynı zamanda Belediye'de partiyi temsil edenlerin başkanıdır. Biz gördüğümüz kadarıyla bu arkadaş meclis üyeleriyle kavgalıdır. Peki, nasıl bu meclis üyeleriyle bir diyaloga girerek muhalefet yapacak merak ediyoruz. Önümüzde Türkiye’nin kaderini tayin edecek bir seçim yaşayacağız. Bu seçimde herkesle kavgalı olan yeni yönetim nasıl partimize oy kazandıracak merak ediyorum. Mevcut oyları koruyabilirse başarı olarak kabul edeceğim. Yani CHP’nin Esenler’deki başarısızlığına başarısızlık getirecektir. İşimiz zordu,  Turna ile işimiz daha da zor olacak. Görünen o ki, bizi daha da zor günler bekliyor” dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı