CHP Esenler Sivas'ın hesabını sordu.

CHP Esenler Sivas

Sivas Katliamı'nda hayatını kaybedenler anısına CHP Esenler İlçe Gençlik Örgütü 30 Haziran Cumartesi günü Esenler Cumhuriyet meydanında anma etkinliği düzenledi

Hüseyin Koç/7-24 Esenler Haber

CHP Esenler Sivas'ın hesabını sordu.


Sivas Katliamı`nda hayatını kaybedenler anısına CHP Esenler İlçe Gençlik  Örgütü  30 Haziran  Cumartesi günü Esenler Cumhuriyet meydanında  anma etkinliği düzenledi.
Etkinliğe katılım yoğun ve katılanlar hala Sıvas’ta hayatını kaybetmiş 37 aydınımızın katillerinden hesap sorulmamasına tepkili idiler.
 

CHP Esenler ilçe Merkezinde başlayan anma etkinliği Sivas’ta katledilen 37 aydının anılmasında duygusal anlar yaşandı. Günün anlamına hitaben konuşmasını yapan Esenler Gençlik Örgütü başkanı Ozan Işık “Tam 19 yıl önce 2 Temmuz’un sıcağında ateşe verdiler Madımak’ı.Yanan Madımak değildi, yanan bedenler,taş yığınları,kapılar,perdeler değildi.Yanan insanlıktı,yanan düşünceydi..! Üzüldük, ağladık baskı gördük; ama anlamalılar bizi anlamayacaklarda. Ey gözü kör olanlar anlayın bizi ! Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek ”dedi.
Işık’ın konuşmasının ardından Sivas’ta katledilen 37 aydının anısına düzenlenen etkinlikte Can Dündar’ın belgeseli sinevizyonla katılımcılara gösterildi.



 Daha sonra Dörtyol Cumhuriyet Meydanına inen Partililer basın açıklamasında bulundular.


 Çok sayıda gencin katıldığı etkinlikte basın açıklamasını yapan CHP Esenler Gençlik Örgütü başkanı Ozan Işık “Bugün burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gençlik Örgütü olarak 2 Temmuz 1993 Yılında yakılarak öldürülen aydınlarımızı sanatçılarımızı anıyoruz. Bu gün devlet tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Devletin oligarşi yapısı devletin karanlık güçleri Sivas’ta hiç acımadan 35 sanatçıyı 35 aydını 35 insanı diri diri yaktı. Bu mesele birilerinin söylediği gibi mezhep meselesi değildir. Devletin karanlık odakları kendisine tehlike gördüğü her şeyi yok etmekte kararlıydı. 12 Eylül Amerikancı-faşist darbeden sonra ülkenin aydınları ülkenin ilerici yurtseverleri üzerindeki baskılar mevcut hükümetler tarafından da devam etmiştir.

Bugün geldiğimiz nokta ise 12 Eylül darbesinden daha acıdır. Madımak Davası nın zamanaşımına hayırlı olsun diyen başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın Sivas katliamına bakış açısını da görmüş bulunmaktayız. Faili meçhulleri aydınlığa çıkardığını söyleyen başbakan hangi meçhulleri ortaya çıkardığını açıklamalıdır. Başbakan yarattığı yeni rejime karşı çıkanları tutuklayarak, susturarak hiçbir faili meçhulü ortaya çıkarmış değildir. Bütün faillerin meçhulleri bellidir ve ellerini kollarını sallayarak sokakta dolaşmaktadır. Sivas katliamının önde gelenlerinden eli kanlı katil Cafer Erçakmak bu yıl içinde evinde ölü bulunmuştur. Bunca yıl Cafer Erçakmak nasıl bu ülke sınırları içinde barınmıştır ve bunca yıl nasıl yakalanamamıştır? Faili meçhulleri açığa çıkardığını söyleyen başbakan bunun hesabını vermelidir.




33 aydını katledenlerin avukatlığını yapanların AKP tarafından önemli yerlere getirilmesi de AKP’nin katliamcıları sahiplendiğini açıkça ortaya kokuyor. AKP tarafından önemli yerlere getirilen bu avukatların bazıları şunlardır: Av.. Şevket Kazan- eski RP Milletvekili ve eski Adalet Bakanı Av. Hayati Yazıcı AKP nin Devlet Bakanı Av. Mevlüd Uysal AKP Başakşehir Belediye Başkanı bunlardan bazılarıdır.Toplamda 26 avukat AKP tarafından önemli yerlere getirilmiştir. Katledilen aydınların aileleri defalarca zaman aşımının kaldırılması için müracaat etmelerine rağmen AKP döneminde bu talep 17 kere geri çevrilmiştir. AKP onlarca girişime rağmen nefret suçlarına dair yasal bir düzenleme yapmayarak katilleri aklama yolunu seçmiş ve adeta katillerle aralarındaki duygusal bağı ilan etmiştir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın bu katliamı savunduğu ve sahiplendiği bu davayı zaman aşımına uğratmasından, katliamcıların avukatlığını yapanların önemli yerlere getirilmesinden bellidir.

Buradan haykırıyoruz: Yanarak ölenlerde insandı..! Hayalleri vardı gençlerin,hayalleri vardı aşıklarımızın,hayalleri vardı sanatçılarımızın,hayalleri vardı 13 yaşındaki Koray Kaya’nın..!

Bizler bu davanın peşini bırakmayacağız. Bizler Hasret Gültekin’in, Muhlis Akarsu’nun, Nesimi Çimen in, Metin Altıok’un yolundan gidenleriz.
Bizler;
Kadılar Müftüler Fetva Yazarsa 
İşte Kemend, İste Boynum Asarsa 
İşte Hançer, İste Kellem Keserse 
Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan 
diyen Banazlı Koca Haydar Pir Sultanın yoldaşlarıyız.
Ey bizi diri diri yakanlar! Korkularınızda haklısınız..!Gözlerimizdeki ışık,yüreğimizdeki ışık sizleri yok edecek.
Bizler 6 Mayısta darağacında Deniz,30 Martta Kızıldere de Mahir,12 Eylülde Erdal Eren,93’te Sivas’ta 33 aydın,2012 de Uludere de 35 masum can olduk. Bizler puşiden dolayı tutuklanan Cihan, Hopa da Metin Lokumcu olduk. Bizleri yok edemezsiniz. Bizlerde ölen bedendir. Bedenlerimize son verenler bizlerin düşüncelerine asla son veremeyecektir ”dedi.
Basın açıklamasında sonra Sivas’ta katledilen 37 aydının isimleri tek tek okundu buradayız dedildi. “Sivas’ın hesabı sorulacak “ sloganları atılarak anma töreni sona erdi.


 

 





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı