CHP Esenler STK'larla Buluştu!

CHP Esenler STK

CHP Esenler İlçe Başkanlığının organizasyonuylailçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) başkanları ve üyeleri ile Giyim kentte bulunan bir otelde kahvaltılı toplantıda bir araya geldiler.


Toplantıya, CHP genel başkan yardımcılarından Engin Altay, Veli Ağababa, Yasemin ÖnayCankurtaran İstanbul il başkanı Cemal Canpolat, parti meclis üyesi Tuğba Ütebay, Çetin Soysal, il yöneticileri, Esenler Belediye meclis üyeleri, STK’lar, Muhtarlar ve partililer katıldı.
 
CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Utebay ve yönetim kurulu bir hafta öncesinden, “Büyük buluşma” sloganıyla yaptıkları duyurularlaSTK'' lara(sivil toplum kuruluşlarına) vereceği kahvaltıya davette bulunmuşlardı.

 
 
Kahvaltılı “Büyük buluşmada” STK’lar konuşacak CHP’liler dinleyecekti. Ancak STK’ların bu davette kısmen sorunlarının olmadığını veya olan sorunlarını anlatmalarının yetersiz olduğunu gözlemledik.  STK’lar her zamanki gibi kendilerini kim, hangi görüşten olursa olsun davet ettiklerinde dinlerler. Sorunlarının çok fazla olmasına rağmen, sesiz kalırlar. CHP’nin kahvaltısında da böyle oldu.
 
CHP Esenler İlçe Başkanlığının Kahvaltılı “Büyük buluşma” sının Moderatörlüğünü CHP İstanbul il Başkan yardımcısı Aksal Örüklü yaptı CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Utebay, Kahvaltılı toplantının selamla konuşmasını yaptıktan sonra, soru ve cevaplara geçildi.


 
Esenlerde faaliyet gösteren birçok STK Temsilsi söz alarak kendi sorunlarını dile getirdi.
 
Ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay STK Temsilcilerinin sorunlarını birer birer ele alarak çözümleri konusunda hem mecliste hemde parti merkezinde dile getireceğini söyledi.


 
“Bu heyecanla ve coşkuyla önce İstanbul’u sonra Türkiye’yi alacağız”
Altay” İstanbul’un kaderi konaklarda, yalılarda değil sokaklarda çözülecek. Partimizden beklendiler bu çerçevede hayata geçecek. Fatih İstanbul’a hangi kapıdan gireceğini bilir ve işi şansa bırakmaz. Ahmet Ağa Remilde gördüklerini bir kâğıda yazarak, katladığı kâğıdı padişaha uzatmış. “Hangi kapıdan gireceğiniz bu kâğıtta yazılı hünkârım! Ama sizden dileğim, kapıdan geçip kente girdikten sonra buna bakmanızdır.” Padişah kâğıdı alıp cebine koymuş. Padişah yeni açtırdığı kapıdan İstanbul’a girer ve bu kapıya yeni kapı adı verilmiş. Genç yaşta İstanbul’u Fatih fetih etmiştir, o yüzden bizler gençlerimize önem vermeliyiz. Bizler CHP’nin özünden, ruhundan ve misyonumuzdan bir şey kaybetmeden, özellikle İstanbul’da yeni bir yol, siyaset tarzı başlatmalıyız. İstanbul çok kıymetli, İstanbul İl başkanı ne kadar kıymetliyse CHP’ye yeni kaydolmuş bir kardeşimiz ondan daha kıymetlidir.  Bu heyecanla ve coşkuyla önce İstanbul’u sonra Türkiye’yi alacağız.


 
“Tüm vekillerimiz halkın hizmetindedir”
Konuşmasına devamla Altay “Değerli STK temsilcileri, İstanbul’da hangi sorun varsa bizler o sorunu çözmek için mücadele veriyoruz. İstanbul’da şöyle bir sorun yaşantıda CHP Vekilleri bunu Ankara’da gündeme getirmedi, böyle bir sorun bulursanız ben siyaseti bırakacağım. Hiçbir İstanbullu şunu da söylemez, İstanbul büyük şehir veya ilçe belediyelerinde yapılan uygulamalarda, burada bir mağduriyet var bu mağduriyete sahip çıkılmadı kimse diyemez. Çünkü bu konuda parti olarak kadrolarımızla hassas bir şekilde çalışıyoruz. Bakınız İstanbul bunlara yakışmıyor, İstanbul yağmalanıyor, dalan ediliyor. İstanbul halkın çocuklarına yakışıyor, bunu vakti zamanı geldiğinde gerçekleştireceğiz. Tüm vekillerimiz halkın hizmetindedir, vatandaşlarımıza kimse telefonunu kapatamaz, bu konuda İlçe başkanımıza görev vermişiz. Kimin ne sorunu varsa ilçe başkanına söyleyecek ve bu sorunları birlikte çözeceğiz. STK sorunlarını, özellikle Malatya’nın sorunlarını sıkça meclis kürsüsünden dile getiren kardeşimiz Veli Ağababa, bazen mecliste bize söz bırakmıyor.


 
“Beş liralık işi on liraya yaparak halkımızı soymak değildir”
Konuşmasının sonunda Altay “Bugün partimizde hemşeri ayı diyetine dayalı siyaset yapılmıyor. Partimizde etnisiteye dayalı, mezhep ağırlıklı siyasete yer yok! Bu konuda hepimiz körüz. Başbakanlık ve milletvekilliği koltuğuna oturanların görevi hizmet etmektir, hırsızlığa, yolsuzluğa göz yummak değildir. Yapılan hizmetlerin maliyetleri gerçek maliyetten olmalıdır. Beş liralık işi on liraya yaparak halkımızı soymak değildir. Bey tül mala dokunanların ve bu milletin hakkını yiyenlerden hesap sormak zorundayız. Önlem alınmazsa birkaç yıl içinde İstanbul çölleşecek ve yaşanmaz bir hal alacak. Bu gidişin yanlışlığına karşı çıkmak tarihsel sorumluluğumuzdur. tukaka siyaseti yapanlara birim vermeyiniz. Bizler bu salonlarda toplanıp bayrak sallamak istemiyoruz, iktidar olmak için elimizden ne gelirse yapmalıyız. Halkımız her şeyin üstündedir. Siz değerli STK’lar piknik yaparak, aşure kaynatarak, keşkek pişirerek görevlerinizi yapmış olmuyorsunuz. Sizlerin görevi ve sorumluluğu büyük, sizler, halkın sorunlarını ve ülkenin sorunlarını bilenler olarak sesinizi çıkarmalısınız, eğilmeden bükülmeden haklı meselelerinizde masaya vurmalısınız. Demokrasinin gelişmesi için, ekonominin gelişmesi için Türkiye’nin kalpının attığı bu şehirde söz sahibi ve yetki sahibi siz olmalısınız” dedi.




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı